Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - dinsdag 24 maart 2009

Amersfoort 'Natuurlijk Schoon' voor start festiviteiten 750 jaar

Op zaterdag 21 maart maakten Stichting Waterlijn en zo'n 20 (jeugdige) kanoërs van kanovereniging Keistad in samenwerking met de gemeente Amersfoort en ROVA de binnengrachten drijfvuil vrij. Op deze landelijke Opschoondag lieten zij zien dat iedereen kan bijdragen aan een schone en prettige leefomgeving.

Zakken vol met vuil werden door de kanoërs opgehaald. Zelfs een fiets werd uit de binnengracht gevist! Wethouder Gerda Eerdmans bedankte met name Kanovereniging Keistad en Stichting Waterlijn voor hun vrijwillige bijdrage om de binnengrachten op te schonen.

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon waarbij aandacht wordt gevraagd voor het zwerfvuilprobleem. Ook de gemeente werkt aan een duurzame en schone stad. Dit kunnen we echter niet alleen. Daarom zoeken we samenwerking met organisaties als Nederland Schoon. De landelijke Opschoondag viel samen met de start van de Amersfoort 750 jaar festiviteiten. Het openingsfeest begon hierdoor met opgeruimde binnengrachten. Ook werd hiermee de actie Natuurlijk Schoon, een initiatief van onder andere ROVA, afgesloten. In de landelijke actieweek Nederland Schoon van 16 tot en met 21 maart, gingen circa 10.000 scholieren van 16 ROVA-gemeenten de straat op om zwerfafval te ruimen.

Noot voor de redactie,