Gemeente Ermelo


Ermelose afvalopruimdag groot succes

KOP: Ermelose afvalopruimdag groot succes!

Afgelopen zaterdag 21 maart 2009 hebben zo´n 70 mensen meegeholpen om zwerfafval op te ruimen op de Groevenbeekse Heide en wijk Zuid in Ermelo.

Naast medewerkers en vrijwilligers van Staatsbosbeheer, het Geldersch Landschap, Natuurmonumenten, het Groene Netwerk en de gemeente waren er ook veel mensen uit Ermelo aanwezig die zich rechtstreeks bij de gemeente hadden aangemeld. Ook leerlingen van het Christelijk College Groevenbeek hielpen mee om afval op te ruimen.

Om 9.15 uur werd door wethouder Nederveen het startsein gegeven. Vervolgens werd er in totaal zo´n 8 m³ zwerfafval opgeruimd. Het afval bestond voornamelijk uit blikjes, flesjes, vuurwerkrestanten, groen afval en lege sigarettenpakjes. Ook folders, een oude fiets en zelfs een matras werden aangetroffen.

De deelnemers van de opruimdag kregen na afloop een lunch in de Leemkuil aangeboden en werden door wethouder Van den Bosch hartelijk bedankt voor hun inzet. Ook kreeg iedereen als dank een leuk aandenken mee naar huis.
afvalopruimdag 2009

Het gemeentebestuur is blij met de grote opkomst en vindt het een geslaagde dag en bedankt iedereen die hieraan heeft meegeholpen. Een gedeelte van Ermelo is weer schoon en nu is het zaak om er met z´n allen voor te zorgen om dat zo te houden!