Gemeente Almere

Zaterdag 21 maart schoonmaakdag Bouwmeesterbuurt

16-03-2009

16 tot en met 21 maart viert de Bouwmeesterbuurt een aantal resultaten van projecten rondom de onderwerpen schoon, heel en veilig.

18 maart zijn de onthullingen van de resultaten van projecten van de drie basisscholen van de Bouwmeesterbuurt en de jongeren uit de buurt onder de noemer `veiligheid'. Op Vrijdagmiddag 20 maart verzamelen de drie basisscholen al het zwerfvuil rondom de scholen. De volgende dag, zaterdag 21 maart, is het de beurt aan de buurt en vindt de jaarlijkse schoonmaakactie van de Bouwmeesterbuurt plaats.

Alle hulp is welkom
Op zaterdag 21 maart staan er tussen 9.00 tot 15.00 uur op twee verschillende plaatsen in de buurt containers voor grof vuil opgesteld. Dus een goede gelegenheid om de zolder en de schuur eens drastisch op te ruimen. Daarnaast hopen we dat buurtbewoners het schoonmaakinitiatief van de basisscholen overnemen en hun buurt eens extra schoonmaken. Al het materiaal - zoals knijpertjes, vuilniszakken en containers - kunt u ophalen in Het Bouwmeesterhuis aan het Van Eesterenplein. Ook op deze dag is dit weer het centrale ontmoetingspunt van de buurt. Er is koffie, thee en fris en na afloop is er een attentie voor kinderen en jongeren als beloning voor hun inzet en een springkussen!

Niet alleen aan de kinderen is gedacht. Als beloning voor het goed gescheiden inzamelen van afval met de duobak kunnen buurtbewoners gratis GFT compost ophalen. De container met GFT compost staat nabij het Van Eesterenplein. Neem wel even een zak of emmer mee.

Naast het thema `schoon' is er ook aandacht voor het thema `veiligheid'. In het Bouwmeesterhuis kunt u terecht voor informatie over het Politiekeurmerk Veilig wonen en is wijkagent Remco Fennema aanwezig voor vragen en advies rondom veiligheid.