Nederlands/ Vlaams kampioenschap toespraak houden in Rotterdam


ROTTERDAM, 20090303 -- Op 21 maart vindt het Nederlands/ Vlaams kampioenschap 'toespraak houden' plaats in Rotterdam. De wedstrijd wordt georganiseerd voor en door leden van "Toastmasters", een non-profit organisatie voor het leren spreken in het openbaar. De clubwinnaars van 12 Nederlandse en Vlaamse Toastmasters clubs houden elk een korte toespraak. Een jury kiest de beste 3 sprekers die zullen doorgaan naar de Europese kampioenschappen. Voertaal is Engels.

Organisatie

Dit kampioenschap wordt jaarlijks georganiseerd door de Toastmasters clubs in Nederland en Vlaanderen. Dit jaar organiseert de "Rotterdam Toastmasters" club het evenement.
De clubs zijn onderdeel van Toastmasters International. Doel is het verbeteren van spreekvaardigheden en leiderschap. Wereldwijd zijn 235.000 leden actief in 11.700 clubs.

Programma

De toespraken gaan over een zelfgekozen onderwerp. Ze duren 5 tot 7 minuten.
Naast de wedstrijd presenteren staat ook een wedstrijd evalueren op het programma. Evaluaties duren 2 tot 3 minuten.

Winnaars

De 3 winnaars van het Nederlands/ Vlaams kampioenschap plaatsen zich voor de volgende ronde in Parijs. Zij maken kans zich uiteindelijk te meten met de beste Toastmasters sprekers tijdens het wereldkampioenschap in Connecticut, Amerika.

Publiek

Publiek en media zijn welkom bij dit evenement. Er is plaats voor 100 bezoekers. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via rotterdamtoastmasters@gmail.com.

Informatie

Datum:       zaterdag 21 maart
Tijd:           13:00 - 17:30 uur
Locatie:      Groothandelsgebouw, Stationsplein 15 te Rotterdam
Entreeprijs: ¤15

Achtergrond Toastmasters

Toastmasters International is in 1932 opgericht in Californië. De organisatie biedt een bewezen methode voor presentatietechniek en leiderschapsontwikkeling. Iedereen vanaf 18 jaar kan lid worden van een club. Er zijn clubs in 92 landen.
Sinds 2001 zijn er Toastmasters clubs actief in Nederland. Momenteel zijn er 14 clubs en er starten binnenkort 6 nieuwe. 4 clubs zijn Nederlandstalig, de andere zijn Engelstalig. "Rotterdam Toastmasters" bestaat sinds 2 jaar en is Engelstalig.
Leden van een club komen 2 of meer keren per maand bij elkaar om te oefenen. Een bijeenkomst bestaat uit voorbereide presentaties, improvisaties, en evaluaties van de presentaties. In een ontspannen sfeer leren leden van elkaar.

Meer informatie

Meer informatie over Toastmasters is te vinden op www.toastmasters.nl en www.toastmasters.org.