Verhalenbundel `Verborgen achter de horizon' ten doop in Eindhoven


Fantasievolle verhalenbundel op 21 maart 2009 tijdens Phantasium gepresenteerd in Beursgebouw Eindhoven

KAMPEN/EINDHOVEN, 20090311 -- `Laat je meevoeren naar exotische oorden, naar werelden vol magie en gevaar, naar plaatsen waar niets is wat het lijkt.' Met deze kreet prijst uitgeverij Books of Fantasy haar nieuwste uitgave `Verborgen achter de horizon' aan; een verhalenbundel vol fantasy. De bundel wordt zaterdag 21 maart gepresenteerd op het evenement Phantasium te Eindhoven.

De bundel `Verborgen achter de horizon' (272 pagina's) zal zaterdag 21 maart op het fantasy-evenement Phantasium (Beursgebouw Eindhoven) ten doop worden gehouden. Dit indoor evenement zal twee dagen lang in het teken staan van fantasy, middeleeuwen en gothic. Er is een grote markt, er treden bands op en veel bezoekers komen verkleed. Daarnaast presenteert Pure Fantasy, het kwartaalmagazine voor fantasy, SF en horror/suspense, er diverse genre-auteurs (Thomas Olde Heuvelt, Jack Lance, Saskia Appel, Thirza Meta, Clement Roorda, Bianca Mastenbroek en Alex de Jong) en zullen ook de prijswinnaars van de Unleash Award, dé schrijfwedstrijd voor het fantastische genre, er bekendgemaakt worden.

`Verborgen achter de horizon' bevat verhalen van: Michiel Commandeur, Thirza Meta, Anaïd Haen, Bianca Mastenbroek, Karlien van Houtte, Jan Karel de Wolff, Gerard van den Akker, Jaap Boekestein, Michiel Geurtse, Marlies Winnepenninckx, Ciska Buisman, Hay van den Munckhof en Brad Winning/Alex de Jong. De verhalen zijn voorzien van illustraties verzorgd door Jos Weijmer, Iris Compiet, Remco Nieboer, Henning Janssen en Melchior van Rijn. Het boek is via de plaatselijke boekhandel te bestellen of via de webshop van PF/BoF: www.attest.nl. ISBN: 978-9081288-293, uitgever Books of Fantasy, 14,95 euro.

Books of Fantasy

Books of Fantasy (BoF) is het zelfstandige zusje van het fantastische kwartaalmagazine Pure Fantasy (PF), in 2004 gestart door fantasyauteur Alex de Jong, de eerste Nederlandse winnaar van de Elf Fantasy Award. Pure Fantasy, een kwartaalmagazine voor fantasy, SF en horror/suspense, viert dit jaar haar eerste lustrum. Het magazine is de afgelopen vijf jaren uitgegroeid tot een community voor liefhebbers van `het fantastische'.

Meer dan vijfhonderd mensen (waaronder veel schrijvers) hebben zich verenigd op het forum van PF. `Ons forum is een verzamelplaats van liefhebbers van fantastische verhalen', vertelt initiatiefnemer Alex de Jong. `Schrijvers kunnen op het forum hun verhaalfragmenten plaatsen en commentaar van lezers én collega-schrijvers vragen en zo hun schrijfkunsten verbeteren. Daarnaast organiseren we er doorlopend schrijfworkshops en zogenoemde `schrijfmarathons'.' Bij deze marathons verenigen schrijvers zich op een afgesloten, niet openbaar forumdeel en schrijven zij thematisch enkele maanden lang intensief aan opdrachten. `Dit resulteerde eerder in de verhalenbundel `Onder de schedelmaan', geïnspireerd op een wereld van Tais Teng, en nu dus in de bundel `Verborgen achter de horizon'.' Hiermee plaatst Alex zijn uitgeverij Books of Fantasy, met inmiddels zes uitgegeven boeken en een volgend drietal in voorbereiding, definitief op de kaart.

Verborgen achter de horizon
Verborgen achter de horizon
Jong, A.D. de