Culturele Markt Stichting Erasmus Venlo 21 en 22 maart 2009


VENLO, 20090311 -- Stichting Erasmus houdt een culturele markt in Venlo en iedereen is welkom en er is geen entree. Er zal van alles te zien en te proeven zijn. Hierbij is iedereen uitgenodigd. Meer informatie over de stichting en de markt zal hieronder aangegeven worden.

De stichting Erasmus is in 2006 gesticht met als doel de kinderen die achterstand opgelopen hebben bij te staan en hun te helpen met het inhalen van de achterstand. Dit is niet bedoeld om bepaalde kleuren/rassen te bevorderen (discriminatie) maar is het helaas wel bekend dat de allochtonen kinderen meer achterstand hebben dan de anderen, waardoor de kinderen die bij de stichting Erasmus hulp ontvangen meestal toch wel allochtonen kinderen zijn. Stichting Erasmus is niet het alternatief voor het onderwijs maar een steun voor het onderwijs, dat wil zeggen dat de kinderen buiten schooltijd begeleid worden door huiswerkbegeleiders en spelenderwijs hun achterstand inhalen. Daarnaast zijn er talrijken stichtingen in de wereld die zich voor het zelfde inzetten en als het even kan probeert de stichting hun ook financieel bij te staan.



Omdat de stichting Erasmus geen subsidie ontvangt, is de stichting genoodzaakt om sponsors te zoeken die de stichting moreel/financieel bij willen staan en een paar keer per jaar een culturele markt georganiseerd wordt waarbij er culturele gerechten, kleding, accessoires en boeken verkocht worden. Dit is heel interessant omdat sommige gerechten ter plekke bereidt worden en dit jaar zal er ook een kinderkoor optreden. Natuurlijk is er ook wat voor kinderen om de kinderen bezig te houden, namelijk een springkussen en er zullen spelletjes georganiseerd worden. De volgende culturele markt vindt plaats op 21 en 22 maart 2009.

Adres: Hagerhofweg 8

Postcode: 5912 PN

Plaats: Venlo





Stichting Erasmus