Ingezonden persbericht




Persbericht

Zaterdag 21 maart: Freehouse op de Afrikaandermarkt

De Afrikaanderwijk in Rotterdam ondergaat de komende jaren een grote transformatie. Door haar multiculturele en kleinschalige karakter te benadrukken kan de wijk zich onderscheiden van de grote nieuwbouwwijken waar ze straks aan grenst. Eén van de sterke punten van de wijk is de Afrikaandermarkt. Deze markt kan uitgroeien tot een plek waar niet alleen unieke producten te koop zijn, maar waar ook allerlei nieuwe activiteiten een kans krijgen.

Stichting Freehouse en Kosmopolis Rotterdam ontwikkelen een serie projecten voor, in en met de Afrikaanderwijk, met als uitgangspunt het stimuleren van cultureel ondernemerschap en het versterken van de wijk als geheel. Lokale ondernemers ontwikkelen hiervoor in samenwerking met kunstenaars nieuwe producten en diensten.

De serie projecten mondt uit in 'de markt van de toekomst' die Freehouse en Kosmopolis Rotterdam op 6 en 7 juni tijdens een tweedaagse manifestatie presenteren. In de aanloop naar dit weekend worden er bijna wekelijks er activiteiten georganiseerd en nieuwe producten en diensten gepresenteerd die een idee geven wat 'de markt van de toekomst' kan worden.

Voor 21 maart staan de volgende activiteiten op het programma:

Het snoepje van de week
De performancekunstenaars BLISS richten de snoepjeskraam op de het uiteinde van de Paul Krugerstraat in en presenteert de waren op een wel heel eigen wijze.

Groenhart for Lucky Mi Fortune Cooking
Wijkbewoners Yvonne en Mike Groenhart presenteren een door hen ontwikkelde speciaal soort gemberbier, goed voor lichaam en geest. U kunt ervan proeven als u ze langs ziet komen met hun rijdende trolley.

Suit it yourself
In de Suit It Yourself-kraam zijn verschillende bekende én nieuwe producten te zien die Cindy van den Bremen maakte met handwerkgroepen uit de wijk: blouses, bolero's, tassen, naaipatronen en doe-het- zelfpakketten.

Safir op de markt
De kok van Marokkaans restaurant Safir bereidt voor ¤ 10,00 een maaltijd voor zes personen. In de Freehouse kraam kunt u proeven en een tas met recept en boodschappenlijstje afhalen. De ingrediënten kunt u kopen op de markt en als u uw gevulde tas komt laten zien krijgt u van ons het aankoopbedrag van ¤ 10,00 terug. U bent van harte uitgenodigd om op 21 maart een voorproefje te nemen op 'de markt van de toekomst'.

Freehouse en Kosmopolis Rotterdam

In Freehouse staat de uitwisseling tussen ondernemerschap, ambacht en creativiteit, tussen verschillende culturele groepen onderling en tussen professionals, starters en studenten centraal. Het gaat daarbij vooral om het stimuleren van cultureel ondernemerschap, met als uitgangspunt het versterken van een gebied. Kosmopolis Rotterdam wil mensen nieuwsgierig naar elkaar maken, onbelichte aspecten van culturen voor het voetlicht brengen, en de kracht van kunst en cultuur inzetten om het gebrek aan contact en negatieve beeldvorming tussen groepen in de Nederlandse samenleving te doorbreken.

Freehouse wordt mede mogelijk gemaakt met medewerking van Kosmopolis Rotterdam en steun van het Fonds BKVB - Intendant Culturele Diversiteit, Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie, Pact op Zuid en Vestia. www.freehouse.nl / www.kosmopolisrotterdam.nl



Ingezonden persbericht