Schipper Design Dag in Hilversum


kookshow - wijnproeverij - granietdemo's - kunstexposities

HILVERSUM, 20090313 -- Bij Schipper, Keukens en Kasten & Parket staat a.s. zaterdag alles in het teken van design. Kijken, voelen, leren, proeven en ervaren is mogelijk bij een veelheid aan activiteiten. Van 10.00 tot 16.00 uur is er aan de Nieuwe Havenweg 39 in Hilversum doorlopend wat te beleven; een wijnproeverij van `Fijne Wijn', een Siemens Kookshow met de nieuwste combisteamer, exposities van drie kunstenaars uit de regio, woonadvies van een interieurarchitecte en een primeur met demonstratie van granieten werkbladen. Kortom, een leuke informatieve dag over wonen en lifestyle.

Wijn leren proeven...
De bekende wijnhandel `Varga`s Fijne Wijn' geeft de gehele dag bij Schipper `tips en tricks' die van pas komen bij het beoordelen en kiezen van een goede wijn. Aan bod komen allereerst de beoordeling van de kleur en consistentie ofwel smaak. Zo kan de kleur al heel wat vertellen over de kwaliteit en herkomst van de wijn. Vervolgens is er aandacht voor de techniek om het bouquet, lees geur, die de wijn heeft te beoordelen. En dan kan er geproefd worden! De evolutie van de smaak laat zich vaak voornamelijk opmerken in de achterkant van de mond en het begin van de keel. Tot slot is er de bekende afdronk: de sensatie die wordt ervaren als de wijn wordt doorgeslikt (of uitgespuugd voor de Bob's). Deze afdronk kan sterk verschillen van het smaken -en geurenpalet dat eerst werd waargenomen.

Gezonde Kookshow van Siemens...
Tijdens doorlopende demonstraties komen de gemakken aan bod van de nieuwste Siemens Combi-stoomoven en gaskookplaten. Met een (combi-)stoomoven bereidt u in no time gezonde en smakelijke gerechten. Met stomen houden ingrediënten hun pure smaak, vet is niet nodig en vitamines en mineralen blijven optimaal bewaard. De heerlijkste groenteschotels, malse vlees- en visgerechten en zelfs knapperige broodjes zijn binnen handbereik. Koken met stoom is een eeuwenoude bereidingswijze en dat is bij Schipper Keukens nu zelf te ervaren.

Kunst in drievoud op Design Dag...
Drie kunstenaars uit de Gooi- en Vechtstreek en Amsterdam hebben hun werk beschikbaar gesteld voor een expositie bij Schipper in het Havenkwartier die van start gaan op 21 maart:
Vion de Swart met figuratieve bronzen beelden, krachtige schilderijen en keramiek in een geheel eigen vorm en stijl. Joke Hogenboom met beeldhouwwerk met een krachtig accent op ruimtelijke vormgeving. En Paulo Hartgers met vrij werk en portretten in olie op doek of in keramiek.

Interieuradvies `sur place'...
Architect Linda Kunst en haar bureau creëren een leefbare woon- en werkomgeving. Men biedt een luisterend oor waarbij in samenwerking wensen en eisen worden omgezet in een leefbaar interieur. Zodat een optimaal eindresultaat ontstaat. Tijdens de Schipper Design Dag is er gelegenheid kennis te maken met de ins en outs van interieurarchitectuur die als basis kan dienen voor een stylingadvies Daarbij kunnen ideeën en mogelijkheden vrijblijvend worden besproken. Een uitgelezen kans voor de amateurstylisten die ons land rijk is.

Lopen over glas...
Werkbladenspecialist Arte brengt de primeur van het materiaal 'Sensa' bij Schipper die zeker gezien moet worden. Verder kan men alles vragen en te weten komen over verschillende materialen werkbladen. Men kan zelf ontdekken hoe sterk bijvoorbeeld een glazen werkblad is. Jawel (kunnen ze overheen lopen).

Het nieuwste design keukens, kasten en parket...
De showrooms van Schipper Keukens en Schipper Kasten & parket maken een actief onderdeel uit van de Design Dag met een up to date overzicht topmerken volgens de laatste trends. Fraaie keukenopstellingen, kleurstellingen en materialen om inspiratie op te doen. Prachtige parketvloeren met veel informatie over de houtsoorten en afwerkingen. En inbouwkasten in elk denkbare maat en indeling. Schipper Keukens is lid van `De Keuken Designers' en CBW en in het bezit van het Consumenten Label van de Vereniging Comfortabel Wonen. Schipper Parket is lid van de Parketmeesters voor de beste garantie in Nederland.

Welkom aan alle woonliefhebbers...
bij Schipper in het Havenkwartier, aan de Nieuwe Havenweg 39 te Hilversum. Meer info over organisatie en deelnemers op internet: www.schipperkeukens.nl, www.schipper-parket.nl, www.fijnewijn.nl, www.cramerconsultancy.nl/kia, www.artedigranito.nl. Informatie over de kunstenaars is bij Schipper op te vragen.





Ingezonden persbericht