Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Maastricht Antiquarian Book & Print Fair tijdens TEFAF

In navolging van de eerste succesvolle edities wordt de 3e Maastricht Antiquarian Book & Print Fair (MABP) georganiseerd op donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 maart 2009 in de Sint Janskerk aan het Vrijthof te Maastricht. Een dertigtal gerenommeerde antiquarenhuizen uit binnen- en buitenland zullen weer het mooiste uit hun collectie mee naar Maastricht nemen.

De MABP valt samen met de prestigieuze kunst en antiekbeurs TEFAF in Maastricht.

Bijzondere tentoonstelling Werner Mantz aan het Vrijthof De bekende fotograaf Werner Mantz (1901 - 1983) woonde en werkte aan het Vrijthof - dit gegeven inspireerde een samenwerking tussen het Museum aan het Vrijthof, MABP en Selexyz Dominikanen. Er wordt een tentoonstelling ingericht over Werner Mantz met fotomateriaal van Maastricht in het museum tussen 12 maart en 3 mei. Rond de internationale antiquaren beurs wordt er een programma aangeboden met o.a. gesprekken met Clément Mantz (de zoon van Werner Mantz).

Internationale genealogie- en heemkundedag

Zaterdag 21 maart 2009.
Regionaal Historisch Centrum Limburg.
(Voormalig Rijksarchief Pieterstraat Maastricht).

Van donderdag 19 tot zaterdag 21 maart 2009 organiseert de Stichting Maastricht Antiquarian Book & Print Fair (MABP) de 3e editie van haar internationale antiquarische boeken en prenten beurs in de Sint Janskerk aan het Vrijthof te Maastricht. Op zaterdag 21 maart wordt door de stichting voor het eerst een internationale genealogie- en heemkundedag georganiseerd in het Regionaal Historisch Centrum Limburg (voormalig Rijksarchief) aan de Pieterstraat. Genealogievorsers en zij die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van hun stad of streek zijn veelal actieve verzamelaars van boeken en prenten op topografisch gebied. Zij zijn trouwe bezoekers van antiquarische beurzen. De verenigingen en instellingen waar deze liefhebbers toe behoren zijn populair en hun aantal is nog steeds groeiende.

Het RHCL heeft voor die dag ruimte vrijgemaakt in de studiezaal gelegen in de XIVe eeuwe,voormalige Minderbroederkerk. Hier kunnen de verenigingen zich in een zo breed mogelijk spectrum presenteren. Een dertigtal verenigingen en instellingen, nationaal en uit de Euregio, krijgen zo de gelegenheid hun activiteiten inzichtelijk te maken voor een breder publiek. Ook kunnen hier krijgen zij de gelegenheid hun recente boeken en publicaties aanbieden. In het auditorium onder het priesterkoor zullen de gehele dag lezingen worden gegeven.

De toegang tot de genealogie- en heemkundedag is vrij. Bovendien krijgen de bezoekers een vrijkaartje aangeboden voor een bezoek aan MABP in de Sint Janskerk.

Voor nadere informatie bezoek onze site :
www.mabp.eu of neem contact op met :

Ton Stille
Rechtstraat 85, 6221 EH, Maastricht

+31 43 3219923