Gemeente Oldebroek

Opschoondag 21 maart 2009

Win een straat-BBQ! `Schoonste Straat´ verkiezing!

Op 21 maart a.s. doet de gemeente Oldebroek, in samenwerking met Milieu- en Natuurvereniging Groentje en Rabobank Noordoost-Veluwe, mee aan de Landelijke Opschoondag 2009. Deze dag staat in veel Nederlandse gemeenten in het teken van opschoonacties en zo ook in Oldebroek. Samen met de inwoners van Oldebroek willen we een signaal afgeven dat zwerfvuil niet thuis hoort in onze leefomgeving.

Win een straat-BBQ!
Op 21 maart wordt na 12.00 uur de schoonste straat van de gemeente Oldebroek verkozen. De winnaars krijgen een geheel verzorgde BBQ aangeboden door de gemeente Oldebroek. Uw straat wordt onder andere beoordeeld op de aanwezigheid van zwerfvuil in openbaar en privé gebied.

Hoe doet u mee?
U kunt met een aantal aaneengesloten huisnummers uit één straat meedoen aan de schoonste straat verkiezing (minimale lengte van de straat (of gedeelte van de straat) is 100 meter). Per straat kunnen maximaal 20 huishoudens meedoen. De grootte van de te winnen straat-BBQ hangt af van het aantal huishoudens dat meedoet. Om mee te doen moet u zich vóór 16 maart 2009 opgeven. U geeft zich op door één contactpersoon per straat (gedeelte) aan de gemeente Oldebroek door te geven: Per mail:opschoondag@oldebroek.nl
Telefonisch:(0525) 638254

Meedoen als vrijwilliger kan ook
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die samen met ons de Landelijke Opschoondag tot een succes willen maken. Samen met de vrijwilligers ruimen we een aantal openbare plaatsen in de gemeente Oldebroek op. Als dank krijgt u een presentje. Wilt u meedoen als vrijwilliger dan moet u zich ook voor 16 maart 2009 opgeven via bovenstaande contactgegevens. U wordt verzocht handschoenen zoveel mogelijk zelf mee te nemen. Voor veiligheidshesjes wordt gezorgd.

Programma opschoondag
Naast de schoonste straat verkiezing zullen vrijwilligers van Rabobank Noordoost-Veluwe, Milieu- en Natuurvereniging Groentje en raadleden van de gemeente Oldebroek een gedeelte van de openbare ruimte schoonmaken. Wilt u hieraan meedoen dan moet u zich opgeven, zie hiervoor het kopje `meedoen als vrijwilliger kan ook´.

In de gemeente Oldebroek start de opschoonactie om 10.00 uur. Op het Meidoornplein (muziektent) in Wezep wordt dan door wethouder Veldhoen het startsein gegeven voor de actie, waarna op diverse locaties in de gemeente mensen gewapend met handschoenen en afvalzak op pad gaan. De actie is rond 12.00 uur afgelopen.

Dus: doe mee en noteer 21 maart 2009 in uw agenda als de Landelijke Opschoondag!