Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 12 maart 2009

Bewoners geven hun mening over parkeren

Inloopbijeenkomst over nieuw parkeerbeleid

Op 21 maart is er, in theater De Vest, voor de bewoners en ondernemers van Alkmaar een inloopbijeenkomst over parkeren. Momenteel vinden de laatste wijkbijeenkomsten plaats, waarbij bewoners geïnformeerd worden over het nieuwe parkeerbeleid en mee kunnen praten over mogelijke alternatieven. De inloopbijeenkomst in De Vest is daarvan het sluitstuk.

Aanleiding voor de bijeenkomsten is het voornemen van de gemeente om een nieuw parkeerbeleid in de binnenstad en de wijken rond het centrum te gaan voeren. In het nieuwe parkeerbeleidsplan 'Parkeren in balans' wordt een aantal maatregelen voorgesteld om het evenwicht in parkeren voor de toekomst te herstellen. Een ander belangrijk doel van het nieuwe beleid is om de stad, door haar ruime parkeermogelijkheden, aantrekkelijker te maken voor bewoners en bezoekers.

Nadat het participatietraject 'Praten over parkeren' is afgerond, worden de belangen van bewoners en bedrijven meegewogen in de uiteindelijke besluitvorming.

Nico Alsemgeest, Wethouder verkeer: "Op nadrukkelijk verzoek van de bewoners zelf ben ik, samen met een aantal deskundigen op het gebied van verkeer en parkeren, de wijken ingegaan. De bewoners van sommige wijken waren zelfs bereid me mee te nemen in een fietsronde door de wijk, om mij te duiden op de parkeerproblemen en eventuele oplossingen. Dat heb ik natuurlijk niet afgeslagen. Ik ben van mening dat de mensen zelf de problematiek in de wijken het beste kennen en vaak ook al hebben nagedacht over mogelijke oplossingen. Deze waardevolle inbreng willen we graag meenemen bij het formuleren van het nieuwe beleid. "

Tijdens de bijeenkomst in theater De vest, koppelen wij het advies terug van de bewoners uit de verschillende wijken en dat van de ondernemers in Alkmaar, zoals we dat meekregen uit de wijkbijeenkomsten. Ook geven wij aan welke afwegingen de gemeente maakt bij het formuleren van het nieuwe parkeerbeleid.

Na de inloopbijeenkomst, wordt het voorstel voor het nieuwe parkeerbeleid medio april besproken in de raadscommissie. De formele inspraakperiode is van 22 april tot 1 juni 2009 gepland. Naar verwachting zal de raad zich in juli uitspreken over het beleidsplan .

Bewoners en ondernemers van de stad kunnen binnen lopen tussen 11:00 en 15:00 uur.

Meer informatie over parkeren is terug te vinden op: www.alkmaar.nl/parkereninbalans


Noot voor redacties
(