Gemeente Winschoten


Help mee aan Parkwijk Schoon op 21 maart

Op zaterdag 21 maart a.s. organiseert de gemeente Winschoten in samenwerking met Nederland Schoon de Landelijke opschoondag 2009. Deze dag staat in diverse gemeenten in het teken van opschoonacties. Zo ook in Winschoten, waar de opschoondag zich afspeelt in de Parkwijk. Iedereen mag mee helpen om van de Parkwijk een schone buurt te maken.

Aan deze actie wordt o.a. meegewerkt door: Wijkplatform Parkwijk, Bewonerspanel Hermelijn/Wezellaan, Gemeente Winschoten, Publiq, Stadswachten, Stichting welzijn Oldambt, CBS Vossenburcht, OBS de Kleine Dollard, SBO Delta, Ubbo Emmius , Drievers Dale, en Acantus. De organisatie is op zoek naar vrijwilligers, om gezamenlijk de landelijke opschoondag tot een groot succes te maken.

Deelname aan de opschoondag

Mensen die enthousiast zijn en mee willen doen, kunnen zich tot en met woensdag 18 maart opgeven bij dhr. Hofman van de gemeente Winschoten, via hofman@winschoten.nl onder vermelding van adres en contactgegevens. Telefonische aanmelding is ook mogelijk via 0597 - 481 282.

Programma

Het programma op zaterdag 21 maart, ziet er als volgt uit:

8.45 uur: verzamelen in MFC Parkholt

9.00 uur: startsein door wethouder Jansema

9.15 uur: alle betrokken partijen gaan de wijk in om schoon te maken.

11.30 uur: verzamelen bij 't Parkholt (koffie, broodje en een verrassing)

11.50 uur: afsluiting van de actie door het wijkplatform.

Nederland Schoon

Nederland Schoon organiseert jaarlijks de week van Nederland Schoon. Een vast element in deze week is de Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart a.s. Op talloze plekken in Nederland steken die dag vrijwilligers de handen uit de mouwen om te laten zien dat ze schoon genoeg hebben van zwerfafval.