Gemeente Duiven


Wethouder Goossen aan de slag tijdens Make A Difference Day


----------
MADD (Make A Difference Day) is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dit jaar is MADD op zaterdag 21 maart. Dan komen naar verwachting 100.000 mensen in actie voor sociale organisaties. Zij klaren klussen zoals het verven van een clubhuis, het uitmesten van dierenhokken in een asiel, het organiseren van een verwendag voor bewoners van een verzorgingshuis of het op orde brengen van de administratie van een vereniging. MADD zet de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Daarmee levert MADD een belangrijke bijdrage aan het imago van vrijwilligerswerk. In het kader van de Wmo is vrijwillige inzet een essentieel onderdeel van onze samenleving!

Op zaterdag 21 maart worden 's middags diverse tuinklussen gedaan voor senioren in onze gemeente. Een aantal tuintjes van mensen, die dat zelf nauwelijks meer kunnen, worden lenteklaar gemaakt. De middag begint om 12.30 uur bij het kantoor van Mikado achter het gemeentehuis. Daarna vertrekken de vrijwilligers naar de Beukenlaan, waar onder andere gesponsorde plantjes in de tuintjes worden gepoot. Rond 15.00 uur is het tweede onderdeel van deze middag, namelijk 'KomOpDeKoffie' bij de Parkflat waar gezellig koffie wordt gedronken en gesprekken worden aangegaan met de bewoners.

Iedereen kent het vrijwilligerswerk en weet welke nuttige werkzaamheden voor anderen door vrijwilligers worden gerealiseerd. Hierdoor kunnen vele mensen sporten of thuis blijven wonen, het milieu onder onze aandacht wordt gebracht en nog veel meer. Jaarlijks wordt het vrijwilligerswerk gewaardeerd met de vrijwilligersavond en de bijbehorende nominaties.

Ook in Duiven wordt aandacht gevraagd voor MADD. Namens het college van burgemeester en wethouders steekt wethouder Johannes Goossen de handen uit de mouwen. Komt u ook?

De organisatie ligt in handen van de welzijnsstiching Mikado. Voor meer informatie en/of opgave kunt u contact opnemen met Dirk-Jan van Melis van Mikado, email: DJ.v.Melis@mikado-welzijn.nl of via telefoonnummer 250700. Kijk op www.MADD2009.nl voor nog meer informatie.