Gemeente Grootegast


Brandweerrally 21 maart.

Op zaterdag 21 maart wordt er een brandweerrally gehouden in de provincie Groningen. Dit ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van brandweer stad Groningen.
Er wordt gereden in 5 lussen in de provincie, elke lus heeft 5 stopplaatsen in of bij een brandweerkazerne. In elke lus zullen deze dag 5 deelnemende teams de ronde rijden en op elke post een opdracht moeten uitvoeren. In totaal 25 deelnemende teams met elke hun eigen tankautospuit. De opdrachten die uitgevoerd moeten worden kunnen een ludiek karakter, brandweerachtergrond of een combinatie van deze twee hebben. De start zal om 10.00 uur zijn waarna de voertuigen aan de rit beginnen naar hun eerste post. Dit betekende dat er ieder uur op elke post een andere deelnemer zal zijn. In het Westerkwartier zijn Zuidhorn, Grootegast, Marum , Grijpskerk en Leek actief als deelnemer en post waar een opdracht moet worden uitgevoerd.

Publiek en supporters zijn welkom op de volgende locaties: Noordhorn, Transportweg 2, Grijpskerk, Bouwhuisstraat 20, Grootegast, Rondweg 15, Marum, Industrieweg 8.