Gemeente Winterswijk


BeestenBende-activiteiten tijdens de Landelijke Opschoondag 21 maart

13 maart 2009

BeestenBende-activiteiten tijdens de Landelijke Opschoondag 21 maart

Winterswijk - Van 16 maart tot en met 21 maart vindt voor de zevende keer de Week van Nederland Schoon plaats. De Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart sluit deze week af. Veel gemeenten in Nederland organiseren op die dag acties waarbij zij, in samenwerking met de inwoners, de omgeving schoonmaken. De gemeente Winterswijk organiseert op die dag een BeestenBende-evenement.

Tijdens de Landelijke Opschoondag kunnen de BeestenBendeteams in Winterswijk deelnemen aan allerlei leuke activiteiten in het centrum van Winterswijk. Een aantal activiteiten staat uiteraard in het teken van de Landelijke Opschoondag en het opruimen en voorkomen van zwerfafval. Het belooft een leuke ochtend te worden die om 10.30 uur start en tot ongeveer 13.00 uur duurt.

Schoonhouden van de eigen buurt
Het project De BeestenBende is in 2007 in Winterswijk van start gegaan. Het betrekt kinderen van zeven tot elf jaar actief bij de problematiek van zwerfafval en moedigt hen aan mee te helpen bij het schoonhouden van hun eigen buurt. In teams van circa vijf kinderen en één volwassene, trekken zij er elke week op uit om het zwerfafval in hun buurt op te ruimen. Onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen heeft eerder al aangetoond dat de mechaniek, waarin kinderen voor hun opruiminspanningen beloond worden met spannende events, werkt. De BeestenBende wordt in diverse gemeenten geïntroduceerd, met deelname van vele honderden kinderen. Meer informatie over het project is te vinden op www.mijnbeestenbende.nl.

Lokale ondernemers
Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door lokale ondernemers: de ABH-city vereniging, Van der Heide TopRent, HEMA en Koos Prins, groenten en fruit.