TROS

Hilversum, 17-03-2009
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 21 maart
Radio 2 - 16.00 uur

HIND TE GAST IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 21 maart ontvangt Daniël Dekker onderstaande gasten in TROS MUZIEKCAFÉ:

Vorig jaar vertoonde Hind solo haar kunsten in de theaters, maar moest toen enkele optredens afzeggen in verband met haar deelname aan het Eurovisie songfestival. Die optredens worden tijdens de nieuwe tournee ingehaald. De komende maanden toert zij met het funk- en soulcollectief 'Lefties Soul Connection' langs de Nederlandse theaters. De popzangeres laat daarmee haar 'soulkant' zien.

Alex Roeke, de zanger met doorleefde zangstem, wordt regelmatig de Nederlandse Bob Dylan genoemd. Met het liedje 'Noem 't geen liefde' wint hij de Annie M.G. Schmidt prijs voor het beste theaterlied in 1999. Op dit moment toert hij met zijn theaterprogramma 'Beet van liefde' door Nederland en België en is hij met het gelijknamige album genomineerd voor een Edison.

Sean Mac is een getalenteerde jongen uit Londen die op het punt staat de wereld te veroveren met zijn aanstekelijke muziek. Sean woont tegenwoordig in Amsterdam en het lijkt erop dat hij met zijn debuutalbum '20 Light Years', een grote hit gaat scoren.

De Ierse gitarist en singer-songwriter Albert Niland speelde drie jaar lang de gitaarsolo's bij de wereldtournee van Riverdance. Na de aardbol drie keer rond te zijn geweest met deze show, besloot hij zich weer meer te richten op z'n oude liefde: het zingen. Zijn nieuwste cd 'The Hungry Ghost' presenteert hij tijdens zijn Nederlandse tour op 1 april in Amsterdam, in het voormalige koffiehuis van de Koninklijke Hollandsche Lloyd.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl




TROS