Politie Zuid-Holland-Zuid

21/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 21-03-2009 o Persberichten district I

SCHIETPARTIJ?
DORDRECHT - De politie stelt een onderzoek in naar een mogelijke schietpartij. Op vrijdagavond 20 maart 2009 kwam er rond 23.15 uur een melding vanuit het ziekenhuis aan de Albert Schweitzer ziekenhuis aan de Albert Schweitzerplaats in Dordrecht dat daar iemand bij de Eerste Hulp was met een schotwond. Dat bleek een 21-jarige man te zijn uit Dordrecht die niet levensbedreigend gewond was. Agenten gingen daarop naar het ziekenhuis. Er was van de schietpartij zelf geen melding binnen gekomen bij de politie. Het slachtoffer vertelde niet veel maar gaf aan dat het mogelijk gebeurd was op de W.H. Vliegenstraat in Dordrecht. Politiemensen zochten daar naar sporen maar vonden niets. De politie zoekt nu getuigen die op vrijdag wat later in de avond iets gehoord of gezien hebben in de buurt van de W. H. Vliegenstraat of iets weten van een schietpartij op een andere plek. Getuigen kunnen bellen met het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

SNELHEIDSCONTROLE A16: 114 BEKEURINGEN
DORDRECHT In samenwerking met het KLPD heeft de verkeerspolitie van Zuid-Holland-Zuid op vrijdag 20 maart een snelheidscontrole gehouden op de A16. Met behulp van laserapparatuur werden de snelheidsovertreders gesnapt waarna motorrijders hen van de weg haalden en brachten naar een plek voor afhandeling van de boete. In totaal werden 3400 passanten gecontroleerd en werden er 114 bekeuringen voor overschrijding van de maximumsnelheid (100 km per uur) geschreven. Van de 114 zijn er twee bestuurders die voorlopig hun rijbewijs kwijt zijn. Zij overschreden de snelheid met meer dan 50 km per uur.

13-JARIGE PENNENDIEVEN
DORDRECHT Twee meisjes van beiden 13 jaar uit Dordrecht zijn vrijdagmiddag 20 maart door de politie aangehouden wegens winkeldiefstal. Ze stalen in een winkel aan het P.A. de Kokplein schrijfgerei met een totaalwaarde van bijna 50 euro. Het winkelpersoneel betrapte hen en droeg hen over aan de politie. Beiden bekenden hun aandeel in de diefstal op het politiebureau. Er kwam ook nog boven tafel dat ze bij een drogisterij een lipgloss hadden gestolen. s Avonds werden de tieners weer in vrijheid gesteld. Bekeken wordt of ze een HALT-straf krijgen.

UIT DE BOCHT, OVER HET FIETSPAD
DORDRECHT Een 35-jarige man uit Rosmalen is in de vroege morgen van zaterdag 21 maart door de politie aangehouden op de S.M. Hugo van Gijnweg. De onder invloed van alcohol verkerende automobilist miste de bocht op de jacob van Heemkerckstraat-Karel Doormanweg, vervolgde zijn weg over de Patersweg en aan het einde nam hij het stukje fietspad bij de S M Hugo van Gijnweg mee. Surveillerende agenten zetten hem aan de kant van de weg en lieten hem blazen. Hij blies 0,8 promille. Hij kreeg een boete van 360 euro maar kon deze niet betalen waarop hij een dagvaarding kreeg.

INSLUIPING IN WONING: SIERADEN, LAPTOP EN AUTO WEG DORDRECHT De bewoners van een woning aan de Jupiterlaan zijn vrijdagavond 20 maart slachtoffer geworden van een inbraak. Vermoedelijk via insluiping wist de dader(s) binnen te komen en nam sieraden, een laptop en de auto voor de deur een blauwe Audi A6 met het kenteken 52-HBH-8 - weg. Door de bewoners wordt aangifte gedaan. Indien er getuigen zijn die mogelijk iets verdachts gezien hebben in de Jupiterlaan op vrijdagavond 20 maart worden zij verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

TRAILER MET JETSKI ONTVREEMD
DORDRECHT Vanaf een terrein aan de Rijksstraatweg is vrijdagavond 20 maart een trailer met daarop een jetski gestolen. De diefstal werd rond 21.00 uur opgemerkt door de dochter van de eigenaar van het stallingterrein. Zij zag tijdens een surveillance over het terrein onbekenden ervandoor gaan met de trailer, ging er achteraan maar wist ze niet meer te traceren. De politie werd ingeschakeld en die stelt een onderzoek in. De eigenaar van de jetski is in kennis gesteld en doet aangifte.

OVER DE KOP GESLAGEN NA KOPSTAARTBOTSING
DORDRECHT Op de A16 is vrijdagmiddag 20 maart een aanrijding geweest tussen twee personenautos waarna een van de voertuigen over de kop sloeg. Een 22-jarige man uit Moordrecht botste met zijn auto op die van zijn voorganger, een 37-jarige man woonachtig in Duitsland. De kopstaartbotsing kwam doordat er plotseling werd geremd op de rijksweg. De 22-jarige man verloor door de botsing de macht over het stuur en vloog de vangrail in. Hij sloeg met zijn voertuig over de kop en belandde tussen twee vangrailen in. Een passant stopte direct en hielp de man uit zijn auto. Hij was even wat verward en werd meegenomen naar het ziekenhuis voor onderzoek. Zijn auto is total-loss. De andere betrokken bestuurder kwam er met de schrik en schade aan zijn wagen vanaf.

IN OVERTREDING
DORDRECHT Een 16-jarige jongeman uit Dordrecht is vrijdagmorgen 20 maart door de politie aangehouden in de Zeehavenlaan. Hij reed daar op een quad zonder kenteken. Agenten namen poolshoogte. De quad had inderdaad geen kenteken, bleek niet te zijn verzekerd en de knul had geen helm op, heeft geen bromfietscertificaat en kon zich niet identificeren. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. De quad is in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

OP INBREKERSPAD
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft op vrijdagmorgen 20 maart een 38-jarige man uit Cappelle a/d IJssel aangehouden. Hij wordt ervan verdacht samen met een 28-jarige Rotterdammer op inbrekerspad geweest te zijn in Hendrik-Ido-Ambacht. De Rotterdam werd in de nacht van dinsdag 17 maart op woensdag 18 maart al door de politie aangehouden na een melding dat er twee verdachte personen waren gezien op het Soeteliefskamp. Na enig zoekwerk troffen de agenten op het Heulpad verstopt in het struikgewas de 28-jarige aan. Hij was in het bezit van inbrekersgereedschap. Inmiddels is er een aangifte binnen van een persoon waar ingebroken is in de auto. Dit hebben deze twee verdachten vermoedelijk op hun geweten. Mogelijk zijn er meer gedupeerden. Zij worden verzocht hiervan aangifte te doen bij de politie.