NOVA

21-03-2009

Woede om heldenrol Karremans
Nabestaanden van de massamoorden in Srebrenica zijn geschrokken van de film 'Resolution 819' van Giacomo Battiato. In de film, die eruit ziet als een documentaire, krijgt Dutchbat-commandant Thom Karremans een heldenrol. Veel overlevenden vinden hem echter verantwoordelijk voor duizenden doden. De 'artistieke vrijheid' van Battiato schiet bij velen dan ook in het verkeerde keelgat.

NOVA spreekt met de Bosnische moslim Ernad Cilasevic en Dutchbatter Johan de Jongen

Partijcongres CDA draait om crisis en Europa
Crisis, crisis, crisis en Europa. Op het partijcongres van het CDA draait het om de voorslepende coalitiebesprekingen - en een beetje om Europa.

Vanmorgen vroeg de partijtop aan de achterban om ruimte om in de onderhandelingen over de crisismaatregelen naar eigen inzicht te handelen. Vandaag discussiëren de partijleiders en de achterban over de CDA-standpunten over pijnlijke maatregelen zoals verhoging van de AOW leeftijd naar 67 jaar.

De voorbereidingen voor de Europese Parlementsverkiezingen op 4 juni raken enigszins ondergesneeuwd door het overheersende crisisdebat. NOVA spreekt met Wim van de Camp, CDA-lijsttrekker voor de Europese Verkiezingen.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)
Houdt de wereld vertrouwen in de dollar?
Job Cohen geeft uitleg aan Marokkaanse gemeenschap Vijftien jaar onterecht tbs
In de film "Resolution 819" over de val van de Bosnische enclave Srebrenica krijgt Dutchbat- commandant Karremans een heldenrol, tot woede van veel overlevenden. Begrijpelijk maar onterecht: het gaat hier om artistieke vrijheid. OP TV
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht