Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 21-03-2009

Snelkraak kledingzaak met gestolen auto

OUDENBOSCH: Zaterdagochtend rond 06.20 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken bij een kledingzaak in de Fenkelstraat. De drie daders, waarvan één vrouw, sloegen de ruit van de winkeldeur in, waarna de vrouw en een tweede persoon kleding uit de zaak haalden. De bestuurder van de rode Ford Fiësta bleef met ronkende motor voor de deur staan wachten, waarna ze er met de buit vandoor gingen. De auto bleek kort daarvoor gestolen te zijn. De politie onderzoekt de zaak.

Patiënten geëvacueerd na hevige rookontwikkeling

HALSTEREN: Vrijdagavond kreeg de gemeenschappelijke meldkamer om 22.10 uur de melding van een brandalarm in de keuken van een GGZ-instelling aan de Hoofdlaan. Brandweer en politie waren snel ter plaatse. De brand veroorzaakte vooral veel rookontwikkeling waardoor het nodig was om de aanwezige patiënten te evacueren. De politie heeft extra eenheden ingezet om hier bij te assisteren, 23 patiënten werden in een ander gebouw op het terrein opgevangen.

Drie aanhoudingen voor vernielingen

FIJNAART: In de nacht van vrijdag op zaterdag meldde een getuige rond 2.55 uur dat drie jongens de ruitenwisser van een auto hadden vernield en hij hen staande had gehouden. De politie heeft de jonge mannen van 18 (tweemaal) en 19 jaar aangehouden en stelde een onderzoek in. In de Vrouwe Jacobastraat, Prins Bernhardstraat, De Hazenbockstraat en Jan van Glymesstraat stonden van verschillende auto's de ruitenwissers omhoog, nog onbekend is of ze zijn vernield. Ook waren verschillende straatnaambordjes in de buurt vernield.

Politie vraagt aandacht winkelend publiek voor zakkenrollen

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmiddag heeft de politie in de binnenstad van Bergen op Zoom een preventieactie zakkenrollen gehouden.
Politieagenten, zowel in uniform als in burger, spraken winkelend publiek en winkeliers aan op zakkenrollerij. Dit deden zij door papieren 'handjes' ongezien in iemands tas te doen, met als boodschap 'dit had ook de hand van een zakkenroller kunnen zijn'. Ook werden folders met tips uitgedeeld. De actie wordt gehouden omdat het aantal aangiften van zakkenrollerij de laatste tijd is gestegen. Wijkagent Meino Dam: "We hebben heel veel mensen aangesproken om ze bewust te maken hoe makkelijk het vaak is om een portemonnee uit hun tas te halen. Daar schrikken ze dan toch van. Vooral moeders met kinderen in buggy's en daaraan hangende tassen zijn een makkelijke prooi. Op de terrasjes zagen we nu ook weer de handtassen die op een lege stoel worden gezet. Even een kopje op de grond gooien waardoor iedereen is afgeleid en weg is de portemonnee. Zo doen zakkenrollers dat! Wees alert en laat je niet verrassen!"

Auteur: Manon Erkens-Brouwers

Laatst gewijzigd 21-03-2009 17:26 | © Regio Midden en West Brabant |