Nederlands Kampioenschap Metaaldetectie 21 maart 2009


ASSEN - BOVENSMILDE, 20090104 -- U heeft ze vast wel eens zien lopen op weilanden en akkers zwaaiend met een metaaldetector. Het zijn metaaldetector-amateurs op zoek naar verborgen zaken uit het verleden. Speciaal voor deze doelgroep vind er op 21 maart in het Drentse Bovensmilde het White's Nederlands Kampioenschap Metaaldetectie plaats. Welke amateur metaaldetector weet de meest "tokens",een plaatje van koper of aluminium zo groot als een euromuntje, te vinden?

Naast de vele "tokens" zullen er ook andere objecten in de grond worden gestopt als bonus. Voor de bezoekers van het WNK Metaaldetectie is er eveneens veel te beleven en te doen. Zo is er een bodemvondsten ruilbeurs en kan men de nieuwste metaaldetectors in actie zien. Een gerenommeerd team van archeologen en munten experts zit klaar om allerlei oude zaken te determineren. Kunst en Kitsch op de Drentse vlakte! Neem Uw vondsten dus gerust mee!

Degene met een metaaldetector die mee wil dingen naar de gigantische prijzenpot van ruim ¤ 2500,- waaronder bokalen, professionele metaaldetectors, gouden- en zilveren munten en heel veel meer, kan zich via de website van het WNK Metaaldetectie inschrijven. Jong en oud, beginner of ervaren zoeker(ster) iedereen uit de Benelux is welkom voor deelname. Een deelname ticket kost ¤ 20,-. Val je buiten de prijzen dan maak je toch nog kans op een prachtig zoekweekend aan de Nederlandse kust met diner en overnachting in een pracht hotel.

Meer informatie omtrent het programma en de locatie of aanmelden voor deelname? Surf snel naar www.nkmetaaldetectie.nl





H. de Jong