Café van het jaar ontvangt eerste fust Hertog Jan Lentebock


Gerard van den Broek verrast Café Jos Meesterschenkerij

ARCEN/NIJMEGEN, 20090321 -- Martien Evers van Café Jos Meesterschenkerij in Nijmegen heeft uit handen van brouwmeester Gerard van den Broek het allereerste fust Hertog Jan Lentebock ontvangen. Café Jos Meesterschenkerij is onlangs door Misset Horeca uitgeroepen tot Café van het Jaar 2009.

Hertog Jan brouwmeester Gerard van den Broek: "Café Jos Meesterschenkerij is een prachtig café waar onze bieren met passie worden getapt en geserveerd. Het café is niet voor niets lid van de Vriendenkring Hertog Jan én uitgeroepen tot café van het jaar. Ik ben ontzettend trots dat hier de bieren van Hertog Jan worden geschonken en bied daarom graag het eerste fust Lentebock aan Café Jos Meesterschenkerij aan."

Geweldige verrassing
Martien Evers van Café Jos: "Dit is een geweldige verrassing voor ons. We zijn al lang echte liefhebbers van Hertog Jan en het is een enorm compliment dat Gerard van den Broek ons op deze wijze bedankt door ons de primeur van het eerste fust Hertog Jan Lentebock te gunnen."

Over Hertog Jan Lentebock
Hertog Jan Lentebock was in vroegere tijden het laatste bier dat voor de traditionele zomerstop werd gebrouwen. Het kreeg een hoger alcoholpercentage (7,2%) mee, zodat het langer bewaard kon worden. Hertog Jan Lentebock is een typisch voorjaarsbier, goud tot bronskleurig, romig en fruitig van smaak.

Vanaf vandaag is Hertog Jan Lentebock weer verkrijgbaar op de Flextap in de horeca en in 6-pack in supermarkt en slijterij. Elk seizoen verschijnt een ander, bijzonder speciaalbier van Hertog Jan op de tap en de komende maanden staat Hertog Jan Lentebock in de schijnwerpers.

Over Hertog Jan
De bijzondere bieren van Hertog Jan worden gebrouwen in de authentieke Hertog Jan brouwerij in Arcen, die jaarlijks ruim 40.000 bezoekers trekt. Hertog Jan is niet meer weg te denken uit de Nederlandse biercultuur met zijn premium pilsener en ruime assortiment speciaalbieren, zoals Hertog Jan Karakter, Weizener en Grand Prestige. Hertog Jan is onderdeel van 's werelds leidende brouwerijgroep Anheuser-Busch InBev, in Nederland ook verantwoordelijk voor merken als Dommelsch, Jupiler, Leffe, Hoegaarden en Beck's. Zie voor meer informatie: www.hertogjan.nl





Ingezonden persbericht