Ministerie van Defensie

EUFOR-missie Tsjaad overgedragen aan MINURCAT van VN

15 maart 2009, 23.32 uur

Generaal-majoor Lex Oostendorp vertegenwoordigde de Commandant der Strijdkrachten bij de overdracht van de missie van EUFOR naar MINURCAT EUFOR Tsjaad heeft in Abeché de verantwoordelijkheden overgedragen aan de United Nations Mission in the Central African Republic and Chad (MINURCAT). Dat gebeurde vandaag tijdens een grote ceremonie.

Onder de civiele en militaire autoriteiten was ook de directeur Operaties, generaal-majoor Lex Oostendorp. Hij vertegenwoordigde de Commandant der Strijdkrachten, generaal Peter van Uhm. De operationele commandant van EUFOR, luitenant-generaal Nash, memoreerde het Nederlandse mariniersdetachement. Dat voerde in de nacht van 14 op 15 maart de laatste operationele EUFOR-patrouille uit met de verplaatsing van alle Vikings en Landrovers over ruim 200 kilometer van Goz Beida naar Abeché.

Oostendorp bedankte gisteren de Force Commander EUFOR, brigadegeneraal Jean-Philippe Ganascia, voor de zeer goede wijze waarop hij van begin tot einde van de operatie het bevel heeft gevoerd.

Op 21 maart komen de mariniers terug in Nederland.