Gemeente Brummen


Schoonmaakdag succes: 900 euro extra voor MAD4kika

(Oorspronkelijke publicatie datum: 21-03-2009)

De Nationale Schoonmaakdag in Brummen was dit jaar gekoppeld aan de vrijwilligersactie MADD en het initatief Mad4Kika.Het college had toegezegd een euro per opgehaalde zak zwerfafval aan de actie MAd4Kika te schenken. De inzet van de vrijwilligers tijdens de Natioanle Schoonmaakdag leverde 900 zakken zwerfvuil op. Na de officiële afsluiting van de Nationale Schoonmaakdag vetrok wethouder Aartsen naar het glazen huis op het marktplein van Brummen. Hier overhandigde ze in het glazenhuis aan dj Yannick Hilger de cheque ter waarde van 900 euro.

Schoonmaakdag
Zaterdagochtend vond officieel de Nationale Schoonmaakdag plaats. In ge gemeente Brummen was de start echter al vijf dagen eerder, want afgelopen week hebben vrijwel alle scholen in onze gemeente meegedaan aan deze actie. Het deelnemersveld bestond zaterdag 21 maart voornamelijk uit de wijkraden en diverse verenigingen. Na een kort welkom en een kopje koffie kreeg iedereen het materiaal uitgereikt om het zwerfvuil te kunnen verwijderen. Bepakt met handschoenen, hesjes, prikstokken en vuilniszakken verlieten de vrijwilligers het gemeentehuis. De oogst was weer behoorlijk. Zo raapten alleen al de mensen van de Wild Beheer Eenheid (WBE) in het buitengebied zo'n 60 zakken bij elkaar. Tegen half twaalf keerden de deelnemers terug naar het gemeentehuis. Hier wachtte een lunch op de deelnemers aan de schoonmaakactie. Wethouder Aartsen sloot de actie af met een korte toespraak.

Enthousiast
De heer H. Koning van de afdeling Beheer was tevreden en keek terug op een succesvolle week. Net als in de voorgaande jaren verheugde hij zich over het enthousiasme waarmee de groepen leerlingen het zwerfvuil te lijf gingen. Het enthousiasme nam flink toe op het moment dat de leerlingen de zakken met zwerfafval zelf in de vuilniswagen mochten gooien. De deelnemers van afgelopen zaterdag konden de volle zakken met zwerfafval aan de kant van de weg laten staan. Net als vorig jaar is er veel afval verdwenen en ziet de omgeving er weer schoon en opgeruimd uit.