FNV



21-3-2009

FNV start Actiecomité

De vakcentrale FNV heeft samen met alle 17 aangesloten bonden een Actiecomité ingesteld. Komende week gaat dit comité acties voorbereiden over voor de FNV belangrijke punten in deze crisis. "Het kabinet laat maar op zich wachten. De signalen die wij nu krijgen over het pakket aan maatregelen dat zij aan het samenstellen zijn, stellen ons niet gerust. We maken ons grote zorgen," aldus FNV-bestuurder Wilna Wind en tevens actie-coordinator van Nederlands grootste vakcentrale.

Het FNV Actiecomité komt komende dinsdag onder leiding van Wind bijeen en bereidt acties op lokaal, regionaal en landelijk niveau voor. Wind: "We hopen dat het niet nodig is en dat er een sociaal akkoord komt. Maar gaat het mis, dan kan je maar beter goed voorbereid zijn."

De FNV riep zaterdagochtend deelnemers aan het CDA-congres in Utrecht op de plannen van hun CDA-minister Donner 'af te stempelen'. Een 'sterke man' stond FNV-bestuurders Jongerius en Wind daarin bij onder het motto: De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Actievoerders deelden 'crisis-croissants'van een toepasselijk formaat uit uit aan de CDA-partijleden.