Gemeente Zoetermeer

Eneco Ronde van het Groene Hart gaat door

Vandaag is bekend gemaakt dat Eneco de nieuwe naamgever is van de Eneco Ronde van het Groene Hart. Daarmee is deze bijzondere wielerwedstrijd behouden voor het Groene Hart en dús voor Zoetermeer. De Eneco Ronde van het Groene Hart wordt dit jaar op zondag 22 maart verreden.

Wethouder Patrick van Domburg (stadspromotie) zegt hier bijzonder blij mee te zijn. `Goed nieuws voor Zoetermeer dat de ronde toch doorgaat.' Aanvankelijk was het doorgaan twijfelachtig omdat Campina als hoofdsponsor afhaakte. In Eneco heeft de stichting Ronde van het Groene Hart een betrouwbare partner gevonden die deze wielerklassieker een nieuwe impuls geeft. Van Domburg zegt er trots op te zijn dat de start ook dit jaar in Zoetermeer plaatsvindt. `En we kijken er nu al naar uit wanneer de wielrenners de sprint inzetten bij de finish in Zoetermeer in 2010.'

Zoetermeer als leisurestad, liggend aan het Groene Hart, die bovendien net als Eneco duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. `Logisch dat we blij zijn met het voor de derde keer doorgaan van deze wielerwedstrijd voor profs', aldus de wethouder.

De Eneco Ronde van het Groene Hart maakt deel uit van de Maand van het Groene Hart, waarin verschillende evenementen plaats vinden rond dit fraaie stuk van Nederland.