Waterschap Aa en Maas

wereldwaterdag!

Bedenk een goed doel voor wereldwaterdag!

Publicatiedatum : 16 maart 2009

Zondag 22 maart is het wereldwaterdag. Een dag waarop de wereld stil staat bij het belang van schoon drinkwater en sanitatie voor iedereen. Waterschap Aa en Maas draagt daaraan graag haar steentje bij. Weet u een goed doel rond dit thema en kunt u overtuigend onderbouwen waarom dit doel onze financiële bijdrage verdient? Vertel het ons uiterlijk 22 maart op www.aaenmaas.nl. De winnaar krijgt van ons een cheque en mag deze aan 'zijn' goede doel overhandigen.

Wereld water dag. Eigenlijk staan we er nooit bij stil, hoe fijn het is dat er drinkbaar water uit de kraan komt en dat ons rioolwater weer schoon wordt gemaakt en terug de natuur in gaat. Hygiëne en sanitatie zijn in andere delen van de wereld wel degelijk een probleem. Waterschap Aa en Maas is bij verschillende buitenlandse projecten betrokken en biedt daar haar kennis en expertise aan. Behalve kennis wil waterschap Aa en Maas ook een goed doel financieel ondersteunen. Welk goed doel, staat nog open. Want we vragen daarvoor de inbreng van onze inwoners, immers zij betalen jaarlijks aan het waterschap en mogen meebeslissen waar het bescheiden bedrag van 2500,- euro (een dergelijk bedrag heeft geen invloed op de hoogte van de belastingaanslag) naar toe moet gaan. Enige voorwaarde is dat dit doel een waterproject is in een ontwikkelingsland.

Alle zuiveringen open
Op de website www.aaenmaas.nl roepen wij alle inwoners op om een goed doel aan te dragen. Het best gemotiveerde doel krijgt ook daadwerkelijk de donatie. De symbolische overhandiging is op 14 juni 2009, dan vieren wij dat 700 jaar geleden het eerste waterschap in deze regio werd opgericht. Op zondag 14 juni zullen meerdere rioolwaterzuiveringsinstallaties open zijn voor het publiek en ontvangen we u graag om te laten zien wat er met het afvalwater gebeurt nadat u thuis de wc doortrekt!