Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.05 uur

Utrecht, 22-03-2009

Aangehouden voor belediging

BILTHOVEN Op de Leijenseweg heeft de politie in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart een man aangehouden omdat hij een agente beledigde.

Tijdens een controle waarbij een man werd aangehouden vond een 18-jarige man uit Bilthoven het nodig zich met de aanhouding te bemoeien. Ondanks het feit dat de agenten meerdere malen de man hadden verzocht weg te gaan, bleef hij terugkomen en zich met de aanhouding bemoeien.

Op een gegeven moment begon de Bilthovenaar de agenten uit te schelden en te beledigen. Hierop werd hij aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig. Hierdoor werd hij met gepast geweld en geboeid overgebracht naar het bureau.

Grote hoeveelheid hennepafval aangetroffen

DE BILT Op de Bisschopsweg heeft de politie zaterdagmiddag een grote hoeveelheid afval van mogelijk een hennepkwekerij aangetroffen.

Rond 16.30 uur zagen agenten op de Bisschopsweg een groot aantal vuilniszakken liggen. De agenten gingen poolshoogte nemen en troffen uiteindelijk ruim 200 vuilniszakken met restafval van vermoedelijk een hennepkwekerij aan. De zakken lagen verspreid over een afstand van 200 meter. In totaal werden 220 zakken, vijf grote zwarte zeilen, dozen met papier en lege emmers en flacons aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van het gedumpte afval.

Jongen met gestolen fiets aangehouden

ZEIST In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 maart heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij een fiets gestolen had.

Een getuige zag omstreeks 00.55 uur dat een jongen een fiets op Het Rond wegnam en alarmeerde via 1-1-2 de politie. Ter plaatse troffen agenten niemand meer aan. Tijdens een onderzoek in de omgeving zagen agenten een drietal jongens op de Laan van Beek en Royen lopen met drie fietsen. Eén van de jongens voldeed aan het opgegeven signalement en werd gecontroleerd. De fiets van de 16-jarige jongen uit Austerlitz bleek van diefstal afkomstig. Hij werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau. Later op de dag deed een vrouw aangifte van diefstal van haar fiets. Eén van de fietsen bleek haar fiets te zijn. De politie heeft haar de fiets weer overhandigd.

Aanrijding letsel

ZEIST Op de Amersfoortseweg vond vrijdagavond een eenzijdige aanrijding plaats waarbij een bestuurder gewond raakte.

Een 21-jarige bestuurder uit Zeist reed met zijn splinternieuwe auto over de Amersfoortseweg in de richting van Zeist. De bestuurder raakte de macht over zijn stuur kwijt toen hij een voetganger over het hoofd zag en deze wilde ontwijken. Hierdoor kwam hij met zijn auto in een slip en sloeg een aantal maal over de kop. Uiteindelijk kwam de auto, nadat hij nog een lantaarnpaal had geraakt, op zijn kop tot stilstand. De Zeisternaar werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Winkeldieven aangehouden

ZEIST Zaterdag 21 maart kreeg de politie rond 15.15 uur melding van een winkeldiefstal in een winkel aan de Eerste Hogeweg. Op de Kerkweg kon de politie twee mannen aanhouden die voldeden aan het signalement. De twee, 38 en 58 jaar, beide uit Den Haag, zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.