Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.15 uur

Utrecht, 22-03-2009

Bestuurder onder invloed

AMERSFOORT Vrijdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij dronken in zijn auto had gereden en een aanrijding had veroorzaakt.

Een getuige belde rond 20.10 uur naar de politie omdat hij gezien had dat een bestuurder bij het inparkeren op het Rode Hert een andere auto had geraakt. De getuige had het vermoeden dat de bestuurder onder invloed was. Agenten gingen ter plaatse en belden bij de woning aan waar de bestuurder naar binnen was gegaan. De 61-jarige man uit Amersfoort kon de agenten nauwelijks te woord staan en rook sterk naar alcohol.

Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. De Amersfoorter werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 770 ug/l uit. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren. Met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur werd hij weer naar huis gestuurd.

Mishandeling

AMERSFOORT Zondagochtend 22 maart rond 03.00 uur kregen surveillerende agenten op de Lavendelstraat de melding dat een 17-jarig meisje geslagen was in een horecagelegenheid. Op de Havik hebben de agenten op aanwijzing van getuigen een 23-jarige man uit Amersfoort hiervoor aangehouden. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.