Politie Utrecht

Persberichten Rijn & venen, 10.10 uur

Utrecht, 22-03-2009

Onder invloed

WILNIS Zaterdagavond heeft de politie een vrouw aangehouden omdat zij dronken achter

het stuur zat.

Een agent in vrije tijd reed omstreeks 20.45 uur achter een auto waarvan de bestuurster de gehele weg nodig had om haar auto recht te houden. De vrouw slingerde van links naar echts en seinde met groot licht naar iedere tegenligger. Op een gegeven moment raakte zij bijna een andere auto en een bromfietser. De agent gaf aan de meldkamer positie van de automobiliste door. Op de Prins Bernhardstraat stopte de vrouw en stapte uit haar auto. Al wankelend ging de vrouw bij een woning naar binnen.

Inmiddels was er een politie-eenheid op de Prins Bernhardstraat gearriveerd en belde bij de woning aan. De vrouw deed open en werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 980 ug/l uit. De 54-jarige vrouw uit Wilnis moest haar rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 12 uur uitgereikt.

Aangehouden voor vernieling

WOERDEN De politie heeft in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 maart een man aangehouden omdat hij vernielingen aan autos had gepleegd.

Getuigen belden omstreeks 04.55 uur naar de politie omdat zij zagen dat een man over geparkeerde autos liep en vernielingen pleegde op de Weteringstraat. In de omgeving van de Molenvlietbaan zagen agenten twee mannen lopen, waarvan één aan het opgegeven signalement voldeed. De man, 35-jaar uit Den Haag, werd aangehouden.

Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig. Uiteindelijk zagen de agenten kans de man te boeien en voor verhoor mee te nemen naar het bureau. In de omgeving van de Weteringstraat troffen agenten een aantal vernielde autos aan.

Oproep aangifte doen van fietsdiefstal

WOERDEN Bij een controle op het Stationsplein-Zuid op vrijdag 20 maart rond 11.15 uur heeft de politie een aantal gestolen fietsen aangetroffen. De eigenaren die aangifte hebben gedaan van diefstal van hun fiets, hebben bericht gekregen van de vondst van hun fiets en hebben hun fiets teruggekregen.

Van één van de fietsen heeft de eigenaar geen aangifte van de diefstal gedaan, waardoor de politie niet weet van wie deze fiets is. Zij roept de eigenaar op om alsnog aangifte te doen.