Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 22-03-2009

Aangehouden

UTRECHT In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 maart heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij niet naar de politie wilden luisteren.

Rond 05.45 uur kreeg de politie een melding, dat er gevochten werd in de omgeving van de Drieharingstraat. Ter plaatse troffen agenten een groep van 150 personen op het Vredenburg aan. In de groep was het erg onrustig. Links en rechts ontstonden opstootjes. De agenten sommeerden de groep door te lopen. Hierbij moest gebruik gemaakt worden van de wapenstok.

De meeste mensen voldeden hieraan. Een tweetal mannen vond het nodig de groep op te stoken en niet te luisteren naar de aanwijzingen van de politie. De mannen, 20 en 28 jaar uit Nieuwegein en Leeuwarden, werden aangehouden. De 28-jarige verdachte werd tijdens de aanhouding gebeten door een politiehond.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Waterlinieweg vond vrijdagavond een ongeval plaats waarbij een man ernstig gewond raakte.

De politie kreeg omstreeks 19.30 uur de melding dat er een ongeval op de Waterlinieweg had plaatsgevonden. Ter plaatse troffen agenten een 34-jarige man uit Nieuwersluis ernstig gewond op de vluchtstrook aan. De man had even daarvoor met zijn quad (een vierwielig motorvoertuig) een wheely gemaakt en was daarbij ten val gekomen. Het slachtoffer werd ernstig gewond naar het UMC in Utrecht overgebracht. De politie onderzoekt nog de exacte toedracht van het ongeval.

Onder invloed op de fiets

UTRECHT Op de Westerkade heeft de politie in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 maart een man aan gehouden omdat hij dronken op zijn fiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een fietser over de Westerkade rijden. De man slingerde van links naar rechts. De agenten besloten de fietser te controleren. De 24-jarige man uit Utrecht werd na de eerste blaastest aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 780 ug/l uit. De Utrechter kon met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur naar huis.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft vrijdagavond twee jongens in een bus aangehouden omdat zij verdacht werden van een woninginbraak.

Omstreeks 20.15 uur kreeg de politie een melding dat twee inbrekers overlopen waren bij een inbraak aan de Kenaustraat. De verdachten waren weggerend en op de bus gestapt richting de binnenstad. Agenten zagen de bewuste bus op het Smakkelaarsveld rijden en lieten de bus stoppen. De twee verdachten, 15 en 16 jaar beiden uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Straatroof

UTRECHT Vrijdagmiddag vond bij een winkel aan de Roelantdreef een beroving plaats. Hiervan was een vrouw het slachtoffer geworden.

Een 67-jarige vrouw uit Utrecht was omstreeks 14.05 uur aan het winkelen aan de Roelantdreef. Plotseling werd de tas van de vrouw uit haar handen getrokken en rende een verdachte weg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.:0900 88 44.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT Met behulp van een politiediensthond heeft de politie in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart twee jongens aangehouden omdat zij in een auto hadden ingebroken.

Getuigen belden omstreeks 03.05 uur naar de politie omdat men had gezien dat twee jongens een inbraak in een auto aan de Victoria Regiadreef hadden gepleegd. Ter plaatse werden de verdachten niet meer aangetroffen. Een diensthond werd ingezet om de jongens op te sporen. In de bossages in de omgeving van de Boadreef werd het tweetal, 17 en 18 jaar uit Nieuwegein en Bilthoven, aangetroffen. De verdachten werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Te hard, rijbewijs kwijt

DE MEERN Een bestuurder raakte zijn rijbewijs kwijt toen hij in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart met meer dan 50 km/u te hard over de Rijksstraatweg reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobilist met hoge snelheid over de Rijksstraatweg rijden in de richting van Veldhuizen. De bestuurder reed met ruim 90 km/u daar waar maximaal 30 km/u toegestaan is. De 19-jarige bestuurder uit De Meern werd aan de kant gezet en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft zaterdagmiddag een man aangehouden omdat hij een gestolen damesfiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man op een nieuwe damesfiets over de Columbuslaan rijden. Direct zagen de agenten dat er iets mis was met het slot en besloten de man te controleren. In eerste instantie werd niet duidelijk of de fiets van diefstal afkomstig was. De 38-jarige man uit Utrecht had een verhaal dat hij de fiets van een vriend geleend had. De agenten vertrouwden het niet en namen de fiets ter controle mee.

Op het bureau bleek dat de fiets wel degelijk gestolen was maar de eigenaar had nog geen aangifte gedaan. De agenten gingen naar de woning van de 38-jarige man en hielden hem alsnog aan.

Onder invloed, rijbewijs kwijt

UTRECHT Op de Willem van Noortstraat heeft de politie zaterdagmiddag een man aangehouden omdat hij te veel gedronken had.

Rond 13.45 uur had een 30-jarige man uit Utrecht een kleine aanrijding gehad. Getuigen hadden het vermoeden dat de man gedronken had. De gewaarschuwde politie trof de man op het Willen van Noortplein aan. Na een eerste blaastest bleek het vermoeden van de getuigen juist en werd de Utrechter aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 890 ug/l uit. Zonder rijbewijs maar met een proces-verbaal en een rijverbod van elf uur kon de man weer naar huis.

Onwelwording na drugsgebruik

UTRECHT Op 21 maart kreeg de politie rond 22.45 uur melding dat een vrouw onwel was geworden in een horecagelegenheid aan de Amsterdamsestraatweg. Ter plaatse bleek dat de vrouw (33 jaar, uit Woerden) was meegenomen in een auto, die kort daarop gesignaleerd werd door agenten. In de auto troffen zij drie vrouwen aan, van wie er één met de ambulance naar het ziekenhuis moest vanwege de gevolgen van drugsgebruik. In de auto werden drugs aangetroffen. De andere twee, 30 en 40 jaar uit Utrecht, zijn aangehouden op verdenking van drugsbezit.