Politie Drenthe

Zondag

Assen, 22-03-2009

Rijden onder invloed
HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 65-jarige man uit Hoogeveen aangehouden aan de Mr Harm Smeengelaan wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 245 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 09-020685)

MEPPEL De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding dat er een auto door de Kuyperstraat zou rijden die overal tegen aan botste. Toen agenten polshoogte gingen nemen, troffen ze de auto niet meer aan. Wel zagen ze twee jongens een flat in gaan. Getuigen verklaarden dat deze beide jongens in de auto hadden gereden. Uiteindelijk werd één van hen, een 21-jarige jongen uit Meppel, aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij blies op het bureau 695 ugl. Het rijbewijs van deze beginnende bestuurder is ingenomen. Zoals het nu lijkt, hebben andere voertuigen die geparkeerd stonden aan de Kuyperstraat geen schade opgelopen. (BPS 09-020734)

Te hard rijden

BORGER Agenten hebben zaterdagavond op de N374 het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige man uit Borger. De man reed op de N374 met een snelheid van 133 km/uur terwijl daar 80 km/uur is toegestaan. (BPS 09-020651)

EERSTE EXLOERMOND Tijdens een snelheidscontrole op de Drentse Mondenweg is zaterdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige man uit Ter Apelkanaal. De bestuurder reed na correctie 133 km/uur. (BPS 09-020652)

EERSTE EXLOERMOND Het rijbewijs van een 54-jarige man uit Ter Apel is zaterdagavond ingevorderd op de Drentse Mondenweg. De man reed na correctie 151 km/uur. (BPS 09-020657)

HOOGHALEN/PESSE Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag op diverse plaatsen gecontroleerd in het verkeer. Een bromfietser werd bekeurd omdat hij niet op het verplichte bromfietspad reed, een andere bromfietser kreeg een bon wegens te hard rijden (20 km/uur te hard). Een taxichauffeur werd bekeurd wegens te hard rijden (36 km/uur te hard). (BPS 09-020763)

Inbraak op bouwplaats
ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken op een bouwplaats aan de Zwedenlaan. Zo is onder meer ingebroken in een aantal bouwcontainers. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen. De eigenaar doet aangifte. (BPS 09-020736)

Politie onderzoekt inbraak bij bedrijf
EMMEN Bij een bedrijf aan de Kapitein Grantstraat is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Er is een niet nader te noemen geldbedrag weggenomen. De politie doet onderzoek. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0990-8844. Mogelijks is iemand in de dagen voorafgaand aan de inbraak iets bijzonders opgevallen. (BPS 09-020706)

Diefstal uit school
EMMEN Bij een school aan de Laan van het Kinholt is zaterdagavond ingebroken. Er is onder meer flatscreen weggenomen. De school doet aangifte. (BPS 09-020677)

Winkeldiefstallen
PATERSWOLDE De politie heeft zaterdagmiddag een 46-jarige vrouw uit Eelde aangehouden op verdenking van diefstal uit een kledingzaak aan de Hoofdweg. Tijdens het verhoor bekende de vrouw een trui te hebben weggenomen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 09-020600)

ASSEN Agenten hebben zaterdagmiddag twee meisjes van 14 en 13 jaar oud uit Assen aangehouden wegens winkeldiefstal. De twee zouden bij een warenhuis aan het Koopmansplein zonnebrillen hebben weggenomen zonder te betalen. De beveiligingsbeambte heeft de verdachten overgedragen aan de politie. Tijdens het verhoor bekende de meiden nog meer spullen uit andere winkel te hebben gestolen. De meiden gaan het HALT-traject in. (BPS 09-020612)

Huiselijk geweld
DALERPEEL Agenten hebben zaterdagavond een 43-jarige man uit Dalerpeel aangehouden wegens huiselijk geweld. Hij zou een 45-jarige vrouw uit Dalerpeel hebben mishandeld. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 09-020667)

Vier jongens aangehouden wegens vernielingen aan autos EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee jongens van 17 jaar oud (uit Emmen en Emmer Compascuum) en twee jongens van 18 jaar oud (uit Nieuw Balinge en Emmer Compascuum) aangehouden wegens vernielingen aan autos. Het gaat om autos die in de omgeving van de Varenkamp geparkeerd stonden. Er is onder meer aan auto omver geduwd en de spiegels van een aantal autos zijn omgebogen. Het is nog duidelijk om hoeveel autos het exact gaat en wat de totale schade is. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 09-020714)

Verdachte aangehouden
RODEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige jongen uit Groningen aangehouden aan de Brink. De man zou met een moersleutel voor een discotheek staan te zwaaien. Hij zou mogelijk trammelant hebben gehad in de discotheek en wilde nu verhaal halen. De jongeman gedroeg zich er vervelend en is aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BPS 09-020717)

Dronken man aangehouden
WESTERBORK De politie heeft zaterdagmiddag een 40-jarige man uit Assen aangehouden aan de Eursingerstraat. De man, die onder invloed verkeerde, lag midden op straat. Medewerkers van de ambulancedienst hebben de man onderworpen aan een gezondheidscontrole. Omdat de man totaal niet meer wist wat hij deed is hij ingesloten op het politiebureau. Nadat de man weer nuchter was, is hij met een bekeuring, in vrijheid gesteld. (BPS 09-020580)

Jongeman aangehouden
BEILEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige jongen uit Appelscha aangehouden aan de Domoweg wegens openbaar dronkenschap en het niet bij zich hebben van een legitimatiebewijs. De jongeman zou kort daarvoor betrokken zijn geweest bij een vechtpartij. Nadat hij de discotheek was uitgezet, liep hij over de parkeerplaats met een flesje bier. Vervolgens spoot hij andere bezoekers nat met dit bier. De verwarde jongeman liep daarna in de richting van de snelweg en was niet voor rede vatbaar. Toen hij zijn vriendin dreigde te slaan, is de jongeman aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BPS 09-020730)

Melding overlast jongeren

HOOGEVEEN - De politie kreeg zaterdagmiddag een melding van bier drinkende jongeren bij een school aan de Griendtsveenweg. Ter plaatse troffen agenten meerdere jongeren en een kratje bier, dat verstopt was achter een betonnen opstapje. Bij navraag bleek niemand te weten van wie het kratje was, dus hebben de agenten het kratje inbeslaggenomen. Een 26-jarige jongen uit Hoogeveen was het er niet mee eens en liet duidelijk van zich horen. Bij controle bleek hij geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Hij kreeg hiervoor een bekeuring. (BPS 09-020617)

Man aangehouden wegens belediging
HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag werd door een 35-jarige man uit Hoogeveen de middelvinger opgestoken naar twee agenten die langsreden. De agenten reden terug om hem aan te spreken op zijn gedrag. De man vroeg of de agenten niks beter te doen hadden en ging met hen in discussie. De agenten besloten door te rijden, totdat de man ze uitmaakte voor teringhonden. De man is aangehouden wegens belediging en ingesloten voor verhoor. (BPS 09-020721)