Politie Groningen

Zondag 22 maart 2009

Provincie Groningen, 22-03-2009

Wagenborgen: beschonken Duitser gewond bij ongeval

Een 25-jarige beschonken Duitse automobilist is zaterdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De man raakte op de Boslaan in Wagenborgen de macht over het stuur kwijt en kwam met zijn voertuig tot stilstand in een naastgelegen sloot. De Duitser wist zelf uit het voertuig te komen en ging naar een huis in de omgeving. De auto raakte zwaar beschadigd. Ambulancepersoneel heeft de man voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. De bestuurder bleek te hebben gedronken. Hij had ruim 1,85 promille alcohol in zijn bloed. Bovendien was het rijbewijs van de Oosterbuur enkele jaren geleden in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Bourtange: vrouw opgenomen na mishandeling

De politie heeft zaterdagochtend in Bourtange een 37-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 19-jarige partner fors te hebben mishandeld. De vrouw belde de politie nadat ze door de verdachte was geschopt en geslagen. Ze was haar woning uitgelopen en trof de agenten in de Willem Lodewijkstraat. De 37-jarige Bourtanger kwam er op dat moment ook aan fietsen. Hij werd aangesproken door de dienders en geboeid naar het politiebureau gebracht. Het slachtoffer klaagde over hevige pijnen en werd door ambulancepersoneel naar een ziekenhuis gebracht. De verdachte is ingesloten.

Winsum: automobiliste zonder rijbewijs

Bij een verkeerscontrole op de G. Reindersstraat in Winsum, liep zaterdagnacht een 18-jarige vrouw tegen de lamp. De inwoonster van de gemeente Winsum zat zonder gordel achter het stuur van een auto. Op de vraag of ze haar rijbewijs kon tonen, vertelde ze dat ze die niet bij zich had. Ook kon ze geen ID-bewijs tonen. Even later kwam naar voren dat ze niet in het bezit is van een rijbewijs. Ook had ze de agenten een onjuiste geboortedatum doorgegeven. De automobiliste kan diverse bekeuringen tegemoet zien.

Nieuwe Pekela: over de kop na verkeerde inhaalactie

Bij een verkeerde inhaalactie is zaterdagmorgen in Nieuwe Pekela een 34-jarige vrouw uit Hoogezand gewond geraakt. De vrouw zat als passagier in de auto van een 38-jarige man uit Foxhol. Die wilde op de N366 bij Nieuwe Pekela een voorganger inhalen. Op het moment dat de man bezig was met de inhaalmanoeuvre, reed een 22-jarige automobilist uit Stadskanaal al op de andere weghelft vanwege een ingezette inhaalactie. De Foxholster schampte het voertuig van de Kanaalster en verloor de macht over het stuur. Het voertuig sloeg over de kop en kwam in een sloot terecht. De 38-jarige automobilist en zijn 9-jarige dochter raakten niet gewond. De 34-jarige passagiere is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie opgemaakt.

Groningen: Bedumer raakt rijbewijs kwijt

Een 24-jarige automobilist uit Bedum moet het een poosje zonder rijbewijs doen. De bestuurder reed met een snelheid van 125 km/u over de Beneluxweg in Groningen. De maximum snelheid op de Groningse ringweg is 70 km/u. Omdat het een snelheidsovertreding boven de 50 km/u is, moest de Bedumer direct zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Duitse toerist beroofd

Een 36-jarige man uit Bremen is vrijdagnacht op de Grote Markt beroofd van zijn portemonnee. De toerist was het weekend in Groningen om de stad te verkennen en was met een paar vrienden op stap. Toen hij op een gegeven moment alleen was en terug wilde naar zijn hotel, wist hij deze niet meer te vinden. Toen hij een kaartje van het hotel met zijn portemonnee uit zijn kleren haalde, werd de beurs uit zijn handen gegrist door een onbekende fietser. Die ging er direct vandoor en liet de Duitser verbouwereerd achter. De politie heeft aangifte opgenomen.

Groningen: huiselijk geweld

De politie heeft zaterdagnacht in de Groningse wijk Beijum een 32-jarige Groningen aangehouden voor huiselijk geweld. De man was samen met zijn 34-jarige partner op een feestje waarbij onenigheid ontstond tussen het tweetal. Na een woordenwisseling deelde de verdachte een kopstoot uit aan de vrouw. Bij aankomst van de politie bij de woning stonden al diverse mensen op de agenten te wachten. De Stadjer is meegenomen en is ingesloten in het cellencomplex. Het stel stemt in met het huiselijk geweld traject.

Groningen: snelle snorfietser onder invloed

De politie heeft zaterdagnacht op de Paterswoldseweg een 16-jarige snorfietser uit Groningen aangehouden. De jongen reed met hoge snelheid en vestigde daarmee de aandacht op zich toen agenten langs kwamen rijden. Nadat de tiener staande werd gehouden leek het of hij alcohol had genuttigd. Een eerste blaastest bevestigde het vermoeden. Op het politiebureau bleek dat de Groninger ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: rijgedrag verraadt alcoholgebruik

Opvallend rijgedrag heeft er zaterdagnacht voor gezorgd dat een 21-jarige automobilist door de politie is aangehouden. Agenten zagen hem in de rode Weeshuisstraat in zijn voertuig tegen het verkeer in rijden. Op het moment dat hij de politieauto zag, reed hij in de achteruit weer terug. De beginnend bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Hij had ruim 1,45 promille alcohol in zijn bloed. De Stadjer moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Groningen: Stadjer mishandelt plaatsgenoot

De politie heeft zaterdagmorgen een 21-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man zou eerder die dag in een woning aan de Akerkstraat een 39-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld. Het slachtoffer moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. De verdachte is aangehouden. Vlak voor zijn aanhouding zagen agenten hem rijden in een auto, terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook hiervoor maakt de politie proces-verbaal op.