Politie Zaanstreek-waterland

Drugsgebruikers aangehouden

Volendam, 22-03-2009 o Tijdens surveillance controleerden agenten zaterdagavond 21 maart 2009 omstreeks 22.15 uur op de parkeerplaats op het Slobbeland een auto met drie mannen erin. Bij het openen van de auto kwam de henneplucht de agenten tegemoet.

Bij controle van het drietal hadden twee van het een kleine hoeveelheid wikkels met softdrugs bij zich. Het tweetal, 18 en 20 jaar en afkomstig uit Womer, is aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachten zijn in de nacht van zaterdag op zondag met een bekeuring weer in vrijheid gesteld.

In de nacht van zaterdag 21 maart op zondag 22 maart 2009 omstreeks 01.15 uur kregen de agenten een melding dat aan de Haven bij het Havengat twee mannen harddrugs zouden gebruiken. De politie kwam het tweetal tegen, duidelijk onder invloed van harddrugs. Één van hen, een 38-jarige man uit Nieuwegein, bleek een kleine hoeveelheid harddrugs bij zich te hebben. Hij is aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen. De man kon na verhoor met een bekeuring het politiebureau weer verlaten.