Ministerie van Defensie

Militairen spinnen 6100 dollar voor goede doelen

22 maart 2009, 12.16 uur

Zweten voor het goede doel Militairen op Kamp Holland spinden afgelopen vrijdag 24 uur voor het goede doel. Daarmee fietsten zij 6103 dollar bij elkaar, zo werd vandaag tijdens het appel bekendgemaakt. Trots onthullen de deelnemers de hoogte van de opbrengst

De militairen fietsten gelijktijdig met de Spin For Life Spinningmarthon in Nederland, waar meer dan 70 sportscholen zich inzetten voor de kinderkankerstichting Villa Joep. De helft van de opbrengst van de marathon in Uruzgan schenken de militairen aan het Australische Bushfire Fund. Het land werd in februari getroffen door rampzalige bosbranden.

Er deden 60 militairen mee aan de spinningmarathon, bestaande uit teams van onder meer de battlegroup, genie en het role 2 hospitaal. Ook de Australische militairen op het kamp namen deel met twee teams.

De fietsen stonden tijdens het sportevenement voor de eetzaal, waarbij munitiekisten als collectebussen dienden. De uitgezonden sportinstructeur Joost van 11 Luchtmobiele Brigade organiseerde de marathon in samenwerking met sportschool Bodyflash in Woudenberg, dat voor het promotiemateriaal zorgde.