Politie Zuid-Holland-Zuid

22/03 Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 22-03-2009

VROUW VERDACHT VAN STALKING

PAPENDRECHT Zondagochtend 22 maart heeft de politie een 55-jarige inwoonster van Leerdam aangehouden op verdenking van stalking. De ex-man van deze vrouw had hiervan aangifte gedaan bij de politie. Hij zou in een periode van anderhalf jaar regelmatig door zijn ex-vrouw zijn gebeld en bedreigd. De vrouw weigerde zondagochtend mee te werken toen zij werd aangehouden in haar woning aan de Narva. Onder lichte dwang werd de vrouw vervolgens de handboeien omgedaan waarna zij is meegenomen naar het bureau. Daar is zij ingesloten voor nader onderzoek.

SNELHEIDSOVERTREDING LEIDT TOT AANHOUDING MET GEWELD

ALBLASSERDAM In de nacht van zaterdag op zondag 22 maart zag de politie een auto rijden op de Randweg die zich niet aan de toegestane snelheid hield. Even verderop werd hij staande gehouden waarna de bestuurder werd aangesproken op zijn verkeersgedrag. Hier was de 31-jarige inwoner van Alblasserdam het duidelijk niet mee eens en weigerde mee te werken aan alles wat de agenten vroegen. De automobilist duwde vervolgens een agent weg en beledigde de beiden agenten voortdurend. Aangezien er geen gesprek met hem viel aan te knopen en hij niet voor reden vatbaar was werd besloten hem aan te houden. Hij weigerde wederom alle medewerking waarna de man met behulp van pepperspray onder controle gebracht moest worden zodat hij kon worden aangehouden. De man raakte bij zijn aanhouding lichtgewond aan zijn hoofd omdat hij ten val kwam. De man is voor zijn verwonding onderzocht door de GGD-arts.

INBRAAK IN BEDRIJF

SLIEDRECHT Inbrekers hebben in de nacht van zaterdag op zondag 22 maart een bedrijf bezocht aan de Lelystraat. De daders konden binnenkomen via het platte dak en het inslaan van ramen. In het bedrijf werden alle kamers doorzocht en liet men een enorme puinhoop achter nadat men verschillende deuren en kasten had vernield. Het is niet bekend wat er is meegenomen. Medewerkers van de Unit Forensische Opsporing stellen een onderzoek in naar mogelijk achtergebleven sporen.

MAN BEDREIGD MET MES

GORINCHEM Een 34-jarige inwoner van Gorinchem heeft aangifte gedaan bij de politie van bedreiging. De man was aan het werk als barmedewerker bij een vereniging aan de Grote Schelluinsekade. Een aantal bezoekers wilde gaan voetballen wat niet toegestaan was. Het slachtoffer sprak hierop een aantal bezoekers van een feest wat daar gehouden werd aan en vertelde hen dat ze moesten stoppen. Vier personen kwam vervolgens op het slachtoffer afgelopen en dwongen hem tegen de muur te gaan staan onder bedreiging van een mes. Even later gingen zij er weer vandoor. Het slachtoffer heeft direct de politie gebeld en aangifte gedaan. De politie onderzoekt de identiteit van de verdachten.