Politie Zuid-Holland-Zuid

22/03 Persberichten district Dordrech/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 22-03-2009

GEBIEDSONTZEGGING VOOR DRONKEN MAN

DORDRECHT De politie ging zaterdagmiddag 21 maart naar aanleiding van verschillende meldingen van overlast polshoogte nemen bij de Blekersdijk. Een aantal mannen zou daar voor overlast zorgen omdat zij onder invloed waren van alcohol en drugs. De politie trof daar één man aan die duidelijk te diep in het glaasje had gekeken. Aangezien de bewoners hun huis niet meer goed in en uit durfde gaan werd besloten de man aan te houden en mee te nemen ter ontnuchtering naar het bureau. De man is ingesloten. Zondagochtend is de man gehoord en kreeg hij een bekeuring voor het veroorzaken van overlast en openbare dronkenschap. Eveneens kreeg de 45-jarige inwoner van Dordrecht een gebiedsverbod uitgereikt.

POLITIE TREFT GESTOLEN JETSKI EN TRAILER AAN

DORDRECHT De jetski en trailer die vrijdagavond 20 maart werden gestolen vanaf een terrein aan de Rijksstraatweg zijn door de politie zaterdagavond weer aangetroffen. De jetski en trailer waren beiden voorzien van een GPS systeem wat de locaties kan achterhalen waar het vaartuig stond. Zaterdagmiddag 21 maart werd de jetski als eerste aangetroffen op het woonwagenkamp aan de Wieldrechtse Zeedijk. Daar werd de trailer niet aangetroffen. Zaterdagavond laat werd de trailer aangetroffen in een loods aan de Rijksstraatweg. De eigenaar van de loods, een 38-jarige inwoner van Dordrecht, werd aangehouden op verdenking van diefstal en verduistering. De diefstal werd vrijdagavond 20 maart opgemerkt door de dochter van de eigenaar van het stallingterrein aan de Rijksstraatweg waar de jetski en de trailers stonden.

TWEETAL AANGEHOUDEN VOOR VERNIELEN BUSHOKJE

DORDRECHT Een getuigen belde in de nacht van zaterdag op zondag 22 maart de politie omdat hij gezien had dat twee personen het bushokje aan de Chico Mendesring hadden vernield. De twee personen waren er na hun daad vandoor gegaan. De politie was er snel en kon twee jongens, een 17-jarige en een 19-jarige inwoner van Dordrecht aanhouden omdat zij voldeden aan het door de getuige opgegeven signalement. De politie heeft de ouders van het tweetal op de hoogte gesteld en hen ingesloten voor nader onderzoek.

ZEER VERVELENDE DRONKEN MAN AANGEHOUDEN

DORDRECHT Nadat de politie een melding had gekregen van een vechtpartij in de trein van Breda naar Rotterdam besloot zij op het station in Dordrecht een controle te houden naar de feestgangers. In de nacht van zaterdag op zondag rond 04.00 uur kwam de trein aan en veel feestgangers verlieten de trein. Van slachtoffers was niet direct sprake en het werd niet echt duidelijk wat er zich in de trein had afgespeeld. Wel vond een 20-jarige inwoner van Dordrecht het noodzakelijk om beledigingen naar de daar aanwezige politieagenten te uiten en zich zeer recalcitrant op te stellen. Omdat de man duidelijk onder invloed was van alcohol en drugs werd en met hem geen normaal gesprek te voeren viel werd besloten hem aan te houden. Hij is ingesloten. Na verhoor en ontnuchtering kon hij zondagochtend 22 maart zijn weg weer vervolgen met een proces-verbaal op zak.

POLITIE PAKT TWEETAL OP VOOR GRAFFITI

DORDRECHT Een 15-jarige en een 16-jarige inwoner van Dordrecht zijn afgelopen nacht, van zaterdag op zondag 22 maart door de politie aangehouden voor graffiti. Het tweetal werd liep rond 04.30 uur nog op de Krispijnseweg. Toen zij door de politie werd gevraagd waarom zij daar zo laat nog rondliepen konden zij geen goede verklaring geven. Ook het feit dat zij beiden een aantal spuitbussen met verf bij zich hadden en hun handen onder de verf zaten vertrouwde de politie hen niet helemaal. Omdat de politie het gevoel had dat beiden net graffiti hadden gespoten besloot zij hen aan te houden. De ouders van beide jongens zijn op de hoogte gesteld. Na verhoor kon het tweetal vanochtend weer naar huis zonder spuitbussen.

INBRAAK IN WONING

DORDRECHT Tussen zaterdagavond 21 maart 20.00 uur en 22.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Meteoorstraat. De inbrekers vernielde een raam aan de achterzijde van de woning waarna zij binnen konden komen. Sieraden, een televisie zijn onder andere meegenomen. De bewoners waren op het moment van de inbraak niet thuis. De politie stelt een buurtonderzoek in om mogelijke getuigen te achterhalen.