Politie Gelderland-Midden

Aanhoudingen na mishandelingen

Publicatiedatum: 22-3-2009 14:17:48

ARNHEM - Het afgelopen weekeinde is in Arnhem een aantal personen aangehouden. Zij worden verdacht van mishandeling.


- Een 37-jarige Arnhemse werd zaterdagmiddag 21 maart aangehouden in een woning in de wijk Malburgen. De vrouw verbleef in de woning en zou haar 43-jarige huisgenoot bij een ruzie in het gezicht hebben geslagen. Wat de aanleiding voor de onenigheid vormde, is nog onbekend.
(09-038435)

- Een 27-jarige Arnhemmer werd zaterdagavond 21 maart in zijn woning in de wijk Presikhaaf aangehouden. Hij wordt er van verdacht in de woning zijn 23-jarige vriendin te hebben mishandeld. Om nog onduidelijke reden zou hij boos op de Arnhemse zijn geworden en daarbij zou hij haar onder meer hebben geslagen en bij de keel hebben gegrepen. De vrouw wist de woning uit te vluchten. De politie werd ingeschakeld. Agenten troffen de vrouw bij de woning aan. Vervolgens hebben zij de Arnhemmer aangehouden.
(09038589)

- Een 24-jarige vrouw en een 26-jarige man uit Druten, een 31-jarige man uit Horssen, een 53-jarige inwoner van Boven-Leeuwen en een 23-jarige man uit Beneden-Leeuwen zijn in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart aangehouden in het Arnhemse uitgaanscentrum. De politie kreeg een melding dat een portier van een horecagelegenheid was mishandeld. Hierop gingen agenten ter plaatse. De 47-jarige portier wees de 26-jarige Drutenaar aan en vertelde door hem in het gezicht te zijn geslagen. De reden voor de mishandeling is nog onbekend. Een andere man (de inwoner van Beneden-Leeuwen) zou ook hebben geslagen. Tevens zou hij zich hebben bemoeid met de aanhouding van de Drutenaar. Ook hij werd aangehouden, maar verzette zich daarbij. De inwoner van Horssen zou zich met de aanhouding hebben bemoeid en een dreigende houding naar de agenten hebben aangenomen. De vrouw gaf aan dat ook zij de portier had geslagen, waarop zij werd aangehouden. De man uit Boven-Leeuwen werd aangehouden, omdat zij geprobeerd zou hebben de portier te slaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.
(09-038606/038703)

- Een 20-jarige inwoner van Andelst meldde zich zondag 22 maart (rond 05.00 uur) bij surveillerende agenten. Hij zou in het uitgaansgebied van Arnhem zonder aanleiding door een man zijn geslagen. Hij had een wond aan zijn gezicht en mond. Hierop hebben de agenten met de melder naar de verdachte man uitgekeken. Zij kwamen hem op de Korenstraat tegen en hielden hem (een 26-jarige Nijmegenaar) aan. Tijdens de aanhouding beledigde de 29-jarige broer van de verdachte de politie, waarop ook hij werd aangehouden. De reden voor de mishandeling is nog niet duidelijk.
(09-038686)

- Een 35-jarige Arnhemmer is zondag 22 maart (rond 05.30 uur) aangehouden op de Spijkerstraat in zijn woonplaats. De man zou daar een 22-jarige Elstenaar tegen het hoofd hebben geslagen. De Elstenaar liep over de genoemde straat en was in discussie met een 21-jarige Arnhemmer. De 35-jarige man kwam langsfietsen en zou zich met de discussie hebben bemoeid. Op een gegeven moment zou hij boos zijn geworden over iets dat werd gezegd en zou hij de Elstenaar een klap hebben gegeven. De politie werd erbij gehaald, zij sprak met de drie mannen en hield de 35-jarige fietser aan.
(09-038696)

- Een 20-jarige Arnhemmer is vrijdagavond 20 maart in zijn woning in de wijk Schuytgraaf aangehouden. Hij wordt zou in de woning een conflict met zijn moeder hebben gehad De jongeman zou ineens boos zijn geworden en zich agressief tot zijn moeder hebben gewend. Tevens zou hij haar tegen het bovenlichaam hebben geslagen. Er werd vervolgens contact gelegd met de politie. Agenten kwamen ter plaatse en hielden de Arnhemmer aan. Hem is namens de burgemeester een huisverbod opgelegd.
(09-038033)


West-Veluwe Vallei

---

Wageninger aangehouden in verband met huiselijk geweld
Publicatiedatum: 22-3-2009 14:27:44

WAGENINGEN - Een 42-jarige Wageninger is vrijdagavond 20 maart in zijn woning aangehouden. Hij zou die avond zijn 40-jarige partner hebben mishandeld. De reden waarom de vrouw onder meer tegen het hoofd werd geslagen, is nog onbekend. Na de mishandeling zou de vrouw de woning zijn uitgezet. Er werd contact met de politie gezocht. Agenten kwamen naar de woning toe en hielden daar de Wageninger aan. (09-038130


Tachtig overtredingen bij snelheidscontrole

Publicatiedatum: 22-3-2009 14:27:27

LUNTEREN - Het verkeer dat vrijdagmiddag 20 maart over de Hessenweg in Lunteren reed, is gecontroleerd. Het gaat hier om 341 voertuigen. Van dit aantal reden er tachtig met een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 kilometer per uur. De verkeerscontrole werd uitgevoerd tussen 14.43 uur en 16.56 uur.
(09-038008)


---

Edenaar verdacht van bedreiging portier

Publicatiedatum: 22-3-2009 14:27:07

EDE- Een 27-jarige Edenaar is in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart aangehouden op het Museumplein in Ede. Hij zou een portier van een horecagelegenheid hebben bedreigd.

Agenten hoorden dat er een conflict was bij een horecagelegenheid. Zij gingen ter plaatsen en zagen enkele mannen die elkaar duwden. De agenten werden door een portier aangesproken. Die vertelde dat hij bedreigd was door een man. Dit zou gebeurd zijn met een kapotgeslagen glas. Tevens kon hij de persoon aanwijzen die dit zou hebben gedaan. Vervolgens werd de 27-jarige Edenaar aangehouden voor bedreiging en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. Het is nog onduidelijk waarom de portier zou zijn bedreigd. (09-038680)


Slapen in de auto

Publicatiedatum: 22-3-2009 14:26:46

TERSCHUUR - Een 53-jarige automobilist uit Drachtstercompagnie is in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart aangehouden in Terschuur. De man sliep in een auto, die op de weg stond.

Een agent, wiens dienst er net op zat, reed omstreeks 03.50 uur over de Zeldersweg. Op de baan voor tegemoetkomend verkeer (nabij de oprit naar de A1/A30) stond een auto stil. Alarmlichten waren niet aan. Hij parkeerde zijn auto achter deze wagen en liep naar het stilstaande voertuig. Hij zag een man zitten, met het hoofd naar beneden gebogen. Hij sprak de man aan, maar kreeg geen reactie. Toen de agent zijn stem verhief, schrok de man wakker. De auto werd vervolgens door de agent aan de kant gezet, zodat het verkeer er geen hinder meer van zou ondervinden. De agent riep de hulp in van zijn collega's, waarna van de man uit Drachtstercompagnie een blaastest werd afgenomen. De test wees uit dat de man onder invloed verkeerde (1,22 promille). Hierop werd hij aangehouden en kreeg hij een rijverbod van vijf uur opgelegd. (09-038674)


---

Rijden onder invloed

Publicatiedatum: 22-3-2009 14:26:25

WEST-VELUWE VALLEI - Van een aantal verkeersdeelnemers is het afgelopen weekeinde in het district West-Veluwe Vallei het rijbewijs ingevorderd. Zij bleken onder invloed hun voertuig te hebben bestuurd.

WAGENINGEN - Het rijbewijs van een 50-jarige Wageningse automobilist is zaterdagmiddag 21 maart ingevorderd. De man wilde een parkeerplaats aan de Kruisstraat in Wageningen verlaten, maar reed daarbij met zijn auto tegen een geparkeerd staande wagen aan. Agenten kwamen na het ongeval ter plaatse en namen de Wageninger een blaastest af. De test wees uit dat de man onder invloed verkeerde (ongeveer 2,81 promille). Hierop werd de man aangehouden, werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van zestien uur opgelegd. (09-038398)
VOORTHUIZEN - Een 23-jarige Voorthuizenaar reed zaterdag (rond 17.30 uur) in een auto over de Hoefsmidlaan in zijn woonplaats. Voor zover bekend reed hij achteruit, gaande in de richting van de Nieuwe Noordenweg. De automobilist had niet voortdurend zijn voertuig onder controle. Zo kon het gebeuren dat hij een lantaarnpaal raakte en tenslotte tegen de pui van een woning tot stilstand kwam. Bij deze actie raakte ook de bij de woning behorende tuin beschadigd. Een ademtest wees uit dat de beginnend bestuurder onder invloed verkeerde (1,27 promille). De man werd aangehouden en moest zijn rijbewijs inleveren. Tevens kreeg hij een rijverbod van acht uur opgelegd. (09-038473/038463)
BENNEKOM - Het rijbewijs van een 36-jarige Wageningse is in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart ingevorderd. Een agent zag de vrouw rijden over de Edeseweg in Bennekom. Haar rijgedrag viel op (zij zou onder meer slingerend hebben gereden). Op de Selterskampweg werd een stopteken gegeven, waaraan de automobiliste gehoor gaf. Bij het aanspreken van de vrouw rook de agent een alcohollucht. Een blaastest wees uit dat de vrouw onder invloed verkeerde (ongeveer 1,68 promille). De Wageningse werd aangehouden en kreeg een rijverbod van zeven uur opgelegd.
(09-038627)