Politie Noord- en Oost Gelderland

Ermelo - automobilist onder invloed


Een 53-jarige automobilist uit Ermelo is zaterdagmiddag 21 maart zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij door de politie was betrapt op rijden onder invloed.


De man veroorzaakte rond 15.00 uur een aanrijding op de rotonde Buitenbrinkweg met de Spijkweg. Hij reed remde te laat voor een auto met aanhanger voor hem en reed tegen de aanhanger aan. De blaastest gaf aan dat de man teveel had gedronken. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 1.4 promille aan. Het rijbewijs van de man is hierop ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Wezep - vrouw gewond bij bedrijfsongeval


Een 21-jarige vrouw uit Oldebroek is zaterdagmiddag 21 maart in een bedrijf aan de Puttensteinsveldweg gewond geraakt aan haar handen toen ze tijdens het schoonmaken van een machine met haar handen klem kwam te zitten. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet duidelijk. De arbeidsinspectie onderzoekt het incident.


Harderwijk - motorrijder vertoont gevaarlijk rijgedrag


De politie heeft zaterdagmiddag 21 maart een 25-jarige Poolse motorrijder aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag.


De politie kreeg rond 15.00 uur de melding dat een motorrijder op de A28 tussen Ermelo en Harderwijk te hard reed, auto's rechts inhaalde en over de vluchtstrook reed. De politie kon de motorrijder even later op de N302 bij de Newtonweg aanhouden. De man kreeg een hoge boete voor zijn rijgedrag.


Heerde - botsing scooterrijder en fietser


Een 10-jarige jongen uit Heerde is zaterdagmiddag 21 maart gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een 21-jarige scooterrijder uit Wapenveld.


Het botsing tussen de twee gebeurde rond 15.00 uur op het Hogepad in Heerde. De scooterrijder reed vanuit de Vosbergerweg over het Hogepad toen de fietser, die van links de weg op kwam, hem vermoedelijk over het hoofd zag en tegen hem aan botste. De jongen is met letsel aan zijn gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt het ongeluk.


Heerde - baldadigheid


De politie heeft in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart een 19-jarige jongeman aangehouden voor baldadigheid. Drie personen kregen een boete voor wildplassen.


De jongen zou rond 00.30 uur op de Brinklaan een bierflesje naar de lijnbus hebben gegooid. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie bekeurde drie personen voor wildplassen.


--Einde berichten--



---- --