Politie Brabant-Noord

Drie aanhoudingen na dreigen met wapen

Veghel/Oss, 22-03-2009

De politie heeft zaterdagmorgen rond 11.00 uur een 23-jarige man uit Erp en een 33-jarige man uit Veghel aangehouden op de Rijksweg in Veghel. Zondagmorgen is een derde verdachte, een 27-jarige man uit Waalwijk aangehouden in zijn woning.

Op de A50 bij Oss zou zaterdagmorgen tot twee keer toe zijn gedreigd met een voorwerp dat leek op een vuurwapen. Rond 08.30 uur werd een auto met daarin twee mannen uit Helmond (26 en 28 jaar) bijna van de weg gedrukt door een ander voertuig. Toen de bestuurder uit Helmond claxonneerde stak de bijrijder van de andere auto een voorwerp dat leek op een vuurwapen uit het raam. De geschrokken Helmonders belden de politie die een zoektocht startte.

Rond 10.00 uur reed een 33-jarige man uit Bergharen op de A50. Achter hem was een auto aan het bumperkleven. De bestuurder nam de afslag Ravenstein en de auto kwam naast hem rijden. Het slachtoffer zag vervolgens dat de bijrijder een op een vuurwapen gelijkend voorwerp vast had. Daarna reed de auto door. Het slachtoffer kon het kenteken doorgeven aan de politie.

Meerdere eenheden waren ondertussen op zoek naar de bewuste auto. De auto werd gezien op de Rijksweg in Veghel en kreeg een stopteken. Omdat de verdachten mogelijk een vuurwapen hadden werden ze door de agenten middels een uitpraatprocedure uit de auto gepraat. Daarna werden ze aangehouden en inverzekering gesteld. De 33-jarige verdachte die achter het stuur zat bleek bijna 2 keer teveel gedronken te hebben. Beide verdachten zijn inverzekering gesteld. In de auto werd een wapen gevonden. Het bleek te gaan om een balletjespistool dat in beslag is genomen. Uit onderzoek bleek dat er nog een derde verdachte in de auto had gezeten. Deze verdachte, een 27-jarige man uit Waalwijk, is zondagmorgen in zijn woning aangehouden. Hij is ook inverzekering gesteld.