Politie Noord- en Oost Gelderland

Silvolde - beginnend bestuurder rijbewijs kwijt


Een 20-jarige beginnend bestuurder uit Silvolde is in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij was betrapt op rijden onder invloed.


De politie controleerde de jongeman rond 04.15 uur op de Snippenhof op rijden onder invloed van alcohol. Uit de blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 1.2 promille aan. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is hierop ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Hengelo (gld) - vernielers aangehouden


De politie heeft in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart twee jongens (16 jaar) uit Wichmond en Dieren aangehouden voor het vernielen van verkeersborden.


De jongens werden rond 03.00 uur op heterdaad betrapt bij het vernielen van verkeersborden op de Lankhorsterstraat in Hengelo (gld). Ook zouden ze mogelijk betrokken zijn geweest bij eerdere vernielingen van verkeersborden. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.


Eerder op de avond (rond 23.00 uur) werd in Hengelo (gld) een 15-jarige jongen uit Zelhem aangehouden voor baldadigheid. Hij had een lamp van de kerk aan de Kerkstraat vernield.


Doetinchem - rijbewijs ingenomen


De politie heeft in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart het rijbewijs ingenomen van een 31-jarige automobilist uit Doetinchem voor rijden onder invloed.


Politieagenten zagen de man rond 03.00 uur hard rijden over de Grutstraat. Ze hielden de man op de doctor Huber Noodstraat daarom staande. Uit de blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij werd hierop aangehouden. De ademanalyse op het politiebureau gaf 1.3 promille aan. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


--Einde berichten--



---- --