Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 maart en 22 maart 2009

Met ruim 1,96 promille op de brommer

Enschede

Een 23-jarige vrouw uit Enschede werd zaterdag 21 maart aangehouden, omdat zij onder invloed van alcohol een bromfiets bestuurde.

Zaterdagmorgen 21 maart omstreeks 04.45 uur zagen surveillerende agenten, op de Zweringweg in Enschede, een bromfietsster al slingerend rijden. Omdat het vermoeden bestond dat de bromfietsster, een 23-jarige vrouw uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de vrouw voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,96 promille uit. De vrouw is niet in het bezit van een geldig bromfietscertificaat of rijbewijs. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt (09-032240)

Stalkende man aangehouden
Losser
Een 52-jarige man uit Losser werd zaterdag 21 maart aangehouden, omdat hij zijn buurvrouw stalkte.

Maandagmorgen 21 maart omstreeks 01.00 uur kreeg de politie melding van geluidsoverlast aan de Buizerdstraat in Losser. Bleek dat een 34-jarige vrouw geruime tijd werd lastig gevallen door haar buurman. Die nacht bleef de buurman, een 52-jarige man, geluidsoverlast produceren. De politie bracht een bezoekje aan de man en waarschuwde deze hiermee op te houden. Een tijdje later kreeg de politie een tweede melding. Daar hoorde de politie dat de man op de muur aan het bonken was en de buurvrouw al schreeuwend aan het beledigen was. De man werd hierop aangehouden en is voor verder onderzoek meegenomen naar het politie bureau. (09-032209)

Met ruim 1,31 promille op de bromfiets, rijbewijs ingevorderd

Almelo

Een 50-jarige bromfietser uit Almelo raakte zaterdag 21 maart zijn bromfietsrijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol op een bromfiets reed.

Zaterdagmorgen 21 maart omstreeks 01.45 uur controleerden surveillerende agenten, op het Centrumplein in Almelo, een bestuurder van een bromfiets. De man reed zonder bromfietsverlichting. Omdat het vermoeden bestond dat de bromfietser, een 50-jarige man uit Almelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,31 promille uit. Het bromfietsrijbewijs werd ingevorderd. (09-032206)

Man aangehouden na vernieling
Hengelo
Een 21-jarige man uit Enschede werd zaterdag 21 maart aangehouden, omdat hij een vernieling had gepleegd op de Burgemeester Jansenplein in Hengelo.

Zaterdagmorgen 21 maart omstreeks 03.00 uur kreeg de politie melding van een vernieling op de Burgemeester Jansenplein in Hengelo. Bleek dat een 21-jarige man uit Enschede een horecagelegenheid wilde bezoeken. Echter de man had een horecaverbod tot 2013 ivm eerdere vernielingen. Uit frustratie vernielde de man een gaslantaarn. De man werd aangehouden door beveiligingsmedewerkers en werd direct overgedragen aan de politie. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (09-032218)

Onder invloed van alcohol op de bromfiets

Almelo

Een 19-jarige bromfietser uit Almelo werd zaterdagmorgen 21 maart aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol, zonder geldig (bromfiets) rijbewijs en zonder verzekering een bromfiets bestuurde.

Zaterdagmorgen 21 maart omstreeks 03.40 uur controleerden surveillerende agenten, op het Waagplein in Almelo, een bromfietser. Omdat het vermoeden bestond dat de bromfietser, een 19-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,89 promille uit. De man bleek niet in het bezit te zijn van een van een bromfietscertificaat of rijbewijs en de brommer bleek niet verzekerd te zijn. Tegen hem zullen de nodige processen-verbaal worden opgemaakt. Naar de herkomst van de brommer wordt nog onderzoek gedaan. (09-008026)

Man aangehouden na dreigen met mes Enschede
Een 23-jarige man uit Enschede werd zaterdag 21 maart aangehouden, omdat hij een 22-jarige vrouw en een 19-jarige man heeft bedreigd met een mes.

Zaterdagmorgen 21 maart omstreeks 04.30 uur kreeg de politie melding van een onenigheid bij het Bolwerk in Enschede. Bleek dat een 23-jarige man samen met een paar vrienden vervelende opmerkingen maakten naar een 22-jarige vrouw en een 19-jarige man, beiden woonachtig in Enschede. Na een gesprek met de politie bleven de mannen vervelende opmerkingen maken. De 23-jarige Enschedeër, liet daarbij een getrokken mes zien. De politie heeft de man aangehouden. Hij is voor verder onderzoek door de politie ingesloten. (09-032237)

Dorstige dieven stelen kratten bier, politie zoekt getuigen Ootmarsum
Een 40-jarige eigenaar van een hotel aan de Westwal in Ootmarsum deed woensdagmorgen 18 maart een vervelende ontdekking. In de nacht van dinsdag 17 maart op woensdag 18 maart heeft een wel erg dorstige dief 16 kratten bier ontvreemd achter het hotel. De eigenaar deed aangifte. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal van de kratten bier. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Ootmarsum 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-031491)

15-jarige jongen mishandeld
Enschede
Een 15-jarige jongen werd op vrijdagmiddag 20 maart in een winkelcentrum Stroinklanden in Enschede mishandeld door een groep jongens. De politie zoekt getuigen.

Vrijdagavond 20 maart deed een 15-jarige jongen uit Enschede aangifte van mishandeling door een groep jongens in het winkelcentrum Stroinklanden in Enschede. De 15-jarige liep omstreeks 16.00 uur met een vriend het winkelcentrum binnen. Daar werden ze omsingeld door een groep (nog) onbekende jongens. De groep begon gelijk te schoppen. De 15-jarige kwam ten val en kreeg een aantal schoppen in zijn gezicht.

De politie zoekt de daders. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de mishandeling. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-032103)

Taxi-actie
Twente
Politie is tevreden over controleactie op taxi's in heel Twente

Op zaterdag 21 maart 2009 heeft de politie Twente samen met de Inspectie Verkeer en Waterstaat van 21.00 uur tot 22 maart 1.00 uur een taxicontrole gehouden in heel Twente. De Inspectie Verkeer en Waterstaat staat voor veilig vervoer per taxi. De overheid heeft regels opgesteld om dit te bevorderen. Arbeidsomstandigheden van chauffeurs kunnen zo worden verbeterd en oneerlijke concurrentie worden bestreden. De inspectie ziet erop toe dat ondernemers en chauffeurs in de taxibranche de regels naleven. Dit gebeurt door bedrijfs- en wegcontroles en het verlenen van taxivergunningen en chauffeurspassen.

Over het algemeen hadden de taxichauffeurs de zaken netjes op orde. Er werden echter bekeuringen uitgeschreven voor de volgende feiten:

. 4 x niet volledig/correct ingevulde werkmap . 2 x geen werkmap bij zich . 1 x geen chauffeurspas
. 1 x laten rijden zonder chauffeurspas . 1 x niet volledig/correct ingevulde rittenstaat . 1 x verlopen ijkrapport voor de taxameter . 1 x niet kunnen tonen van het ijkrapport van de taxameter . 1 x onverzekerde taxi
. 2 x profilering banden
. 1 x verlopen APK
. 1 x rolstoelpassagier niet vastgezet met externe gordel . 1 x rijden in een geslotenverklaring . 1 x niet volgen van de juiste rijrichting

Tevens werd er een taxi aangetroffen in Hengelo waarop beslag was gelegd door de belastingdienst. Deze is afgesleept. De politieagenten ervoeren deze controle, mede dankzij de goede samenwerking met de inspecteurs van de IVW, als geslaagd. (09-032562)

Aanhangercontrole
Hengelvelde,Goor
Bij een aanhangercontrole werden ongeveer 30 voertuigcombinatie gecontroleerd. In totaal werden 10 bekeuringen uitgeschreven.

De politie Twente hield vrijdagmorgen tussen 10.00 uur en 11.300 uur op de Goorsestraat in Hengelvelde een verkeerscontrole met name op aanhangers gericht. Tussen 13.00 uur en 13.45 uur werd de controle voortgezet op de Klavermaten te Goor. In totaal werden ongeveer 30 voertuigcombinaties gecontroleerd en in totaal 10 bekeuringen uitgeschreven. Dit gebeurde onder andere voor: het niet hebben van een geldig rijbewijs, niet werkende verlichting, overbelading, losbreekreminrichting niet aanwezig of juist bevestigd, foute kentekenplaten, losse lading. Het viel de controlerende agenten op dat er veel gebruik werd gemaakt van afdeknetten. Een positieve constatering want dit verhoogt mede de verkeersveiligheid! (09-0320225)

Motorrijder raakt gewond
Almelo
Bestuurder motor had geen motorrijbewijs, geen verzekering maar wel alcohol gedronken.

Op zaterdag 21 maart 2009 omstreeks 18.08 uur reed een 37-jarige man uit het Duitse Wielen op een motor. Hij reed over de Dollegoorweg in Almelo. Daar had hij de motor niet onder controle en raakte een stoeprand waarna hij over de kop ging. De motorrijder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht door de ambulance. Politieagenten roken dat de man alcohol had gedronken. Op het ziekenhuis is bloed van de man afgenomen voor nader onderzoek. De 37-jarige man was niet in het bezit van het vereiste rijbewijs. Tevens was de motor, die eigendom was van een vrouw uit Kloosterhaar, niet verzekerd. De man moest een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-032439)

Noodlottig ongeval in winkel
Borne
Een 66-jarige vrouw nam de verkeerde deur, viel in de kelder en overleed.

Op zaterdag 21 maart 2009 omstreeks 15.57 uur bevond een 66-jarige vrouw zich in een winkel aan de Grotestraat in Borne. Toen zij naar het toilet wilde nam ze echter de verkeerde deur. Het betrof de deur naar de kelder. Deze kelder is te bereiken door een zeer steile trap. De vrouw is naar beneden gevallen en overleden. De technische recherche van de politie Twente heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Van enig misdrijf is niets gebleken. De vrouw is overleden aan een noodlottig ongeval. Aan de betrokkenen is slachtofferhulp aangeboden. (09-032407)

Belediging en bedreiging van politieambtenaren Almelo
Een 22-jarige man uit Almelo kwam op zaterdag 21 maart om 6.30 uur aan het politiebureau in Almelo. Daar begon hij te schelden tegen de aanwezige politieambtenaren. Hierbij beledigde hij hen. De man gooide zijn spullen, die hij bij zich had, in de hal van het politiebureau. Ondanks aandringen van de agenten dat hij de spullen moest opruimen en weg moest gaan bleef de man razen en tieren. De man is aangehouden en opgesloten. De man is een paar uur later weer in vrijheid gesteld. (09-032259)

Oldenzaal
Op zondag 22 maart 2009 om 2.02 uur susten twee agenten in burger een conflict bij een horecagelegenheid aan de Groote Markt in Oldenzaal. Zij hadden zich hierbij gelegitimeerd als zijnde agenten. Een 21-jarige man uit Geesteren vond het nodig de agenten te bedreigen en beledigingen. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Hengelo alwaar hij werd ingesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-032563)

Hengelo
Een 21-jarige man uit Hengelo werd aangehouden nadat hij agenten publiekelijk had uitgescholden en beledigd. De man bevond zich op de Beekstraat in Hengelo. De politieagenten waren daar aanwezig omdat zij een conflict aan het sussen waren. De 21-jarige man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij is overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd ingesloten. (09-032577)

Familieconflict
Enschede
Langdurige familievete leverde drie aanhoudingen, twee vuurwapens en busje pepperspray op

Bij de politie kwam op zaterdag 21 maart 2009 om 17.25 uur een melding binnen dat bewoners aan de Minkmaatstraat waren bedreigd met een vuurwapen. De bewoners gaven de namen door van een man en een vrouw die hen hadden bedreigd. Politieagenten gingen naar de betreffende woning aan de Minkmaatstraat. Daar troffen ze de bewoners onder invloed van alcohol aan. Daar bleek dat de mogelijke oorzaak van de bedreiging een langdurige familievete te zijn. De politieagenten stelden een onderzoek in en troffen in een woning aan de Laaresstraaat in Enschede twee vuurwapens en een busje pepperspray aan. Deze zijn in beslag genomen. De bewoonster, een 54-jarige vrouw, werd aangehouden terzake wet wapens en munitie. In deze woning bevond zich ook een 21-jarige vrouw die bij de bedreiging bij de Minkmaatstraat betrokken was. Zij werd ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Politieagenten zagen om 17.45 uur een 21-jarige man lopen die met het vuurwapen aan de Minkmaatstraat gedreigd zou hebben. Hij liep in de Minkmaatstraat. De agenten hielden ook deze man aan. De 54-jarige vrouw mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. De 21-jarige man en vrouw zijn in verzekering gesteld en opgesloten voor nader onderzoek. ( 09-032433)

Politievrouw krijgt tijdens dienst emmer urine over zich heen Borne
Man werd aangehouden voor bedreiging en vernieling.

Bij de meldkamer van de politie Twente kwam op zondag 22 maart 2009 omstreeks 00.51 uur een melding binnen van bedreiging. Een man zou een vrouw achterna zitten met een mes aan de Von Bonninghausenstraat in Borne. De gealarmeerde agenten spraken in een woning aan de Von Bonninghausenstraat een 46-jarige vrouw uit Borne. Zij vertelde dat ze telefonisch werd lastig gevallen door een 54-jarige man. Ze is naar deze man gegaan om te vertellen dat hij moest stoppen met haar lastigvallen. Hierop zou de man haar hebben bedreigd met een mes. De vrouw is een woning van één van de buren ingevlucht. Op het moment dat de vrouw haar verhaal vertelde aan een agent stond een andere vrouwelijke politieagent buiten, voor het portiek van de betreffende woningen. Op dat moment gooide de 54-jarige man een emmer met urine leeg door zijn dakraam. De inhoud kwam geheel over de agente. De 46-jarige vrouw deed aangifte van bedreiging met de dood. De agente deed aangifte van vernieling van haar dienstspullen. De 54-jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd opgesloten. (09-032555)

Hoofdagent rent harder dan wildplasser Oldenzaal
Wildplasser wilde onder een boete uitkomen. Hij werd echter ingehaald door de sprintende hoofdagent.

Een 20-jarige man uit Tubbergen stond op zondag 22 maart '09 omstreeks 1.25 uur zijn behoefde te doen tegen en pand van de Rabobank in Oldenzaal. Passerende agenten spraken hem hierover aan en vertelden dat hij een bekeuring kreeg. De man kon zijn identiteitsbewijs niet tonen. Hij vroeg hoeveel de boete voor wildplassen ging kostten. Toen hij hoorde dat deze 90 euro was zei hij: "Zoveel? Pak me dan!" En meteen rende de man hard weg. De hoofdagent rende achter hem aan en kon hem in de Paradijsstraat aanhouden. De 20-jarige man werd overgebracht naar het politiebureau en werd om 2.15 uur in het bezit van twee bekeuringen weer in vrijheid gesteld. (09-032560)

Dronken op de brommer
Almelo
Bestuurder had een promillage van 1,7.

Een 32-jarige man uit Almelo reed op zondag 22 maart 2009 omstreeks 2.08 uur op zijn bromfiets over de J.B.Berninklaan in Almelo. Een surveillerende agent zag dat de bestuurder moeite had om op de brommer te blijven zitten. Hij slingerde en had ongeveer de hele weg nodig. Toen de bestuurder de politie zag probeerde hij onder een controle uit te komen.maar zonder resultaat. De agent hield de man aan en bracht hem naar het politiebureau alwaar bleek dat hij een promillage had van 1,7. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-032468)

Kopstoot
Hengelo
Politie houdt verdachte van mishandeling aan. Een 26-jarige man mishandelde op zondag 22 maart 2009 omstreeks 2.31 uur een 18-jarige man bij een horecagelegenheid in Hengelo. De 18-jarige man kreeg, zonder enige aanleiding, een kopstoot. De gealarmeerde politie hield de 26-jarige verdachte om 3.07 uur aan. De man verkeerde onder invloed en is geboeid meegenomen naar het politiebureau. De verdachte ging door zijn aanhouding compleet door het lint. Hij verwondde zichzelf zodanig op het politiebureau dat de agenten met hem langs de poli van het ziekenhuis moesten voor medische hulp. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mishandeling. (09-032565)

Politie houdt verdachte van bedreiging aan Hengelo
Een 19-jarige man werd aangehouden omdat hij een uitbater van een horecagelegenheid bedreigde.

Op zondag 22 maart 2009 omstreeks 2.52 vertelde een uitbater van een horecagelegenheid in Hengelo aan een politieagent dat een klant hem bedreigde met de dood. Een 19-jarige klant maakte snijdende bewegingen met zijn rechterhand alsof hij zijn keel door sneed. Hierbij keek hij de uitbater aan. De betreffende klant werd weggestuurd door de politie maar kwam om 3.05 uur terug en bedreigde de uitbater opnieuw. De 19-jarige man heeft eerder een permanent toegangsverbod tot het etablissement van de uitbater gekregen. De uitbater voelde zich bedreigd en deed aangifte. De 19-jarige man werd om 3.25 uur aangehouden op het Burgemeester Jansenplein in Hengelo terzake bedreiging en het niet voldoen aan bevel of vordering. De man is opgesloten voor nader onderzoek. (09-032581)

Politieagenten halen vrouw uit auto te water Almelo
Bejaarde bestuurster kwam ongeschonden uit haar auto.

Een 84-jarige vrouw uit Almelo raakte met haar auto te water aan de Thomas Ainsworthlaan achter de Castelloflat. Bij de komst van de politieagenten zat de vrouw nog in haar auto. De politieagenten zijn het water ingegaan. De auto zakte steeds verder in het water waardoor het portier niet geopend kon worden. De agenten haalden de vrouw via het raam uit de auto halen. De 84-jarige vrouw is door het ambulancepersoneel bekeken en kon daarna naar huis. De brandweer en de sleper hebben de auto weer op de kant gezet. Waarschijnlijk heeft de bejaarde bestuurster in plaats van de rem het gaspedaal ingetrapt toen ze wilde parkeren. (09-032333)