Ingezonden persbericht


Radio 5 dagprogrammering nu Radio 5 Nostalgia

Nostalgische dagprogrammering publieke zender beter herkenbaar

De dagprogrammering van het publieke radiostation Radio 5 heeft vanaf 23 maart een nieuwe naam: Radio 5 Nostalgia. Belangrijkste reden voor deze aanpassing is de herkenbaarheid en het duiden van onderscheid met de weekend- en avondprogrammering.

September 2006 ging Radio 5 van start. Het radiostation presenteert sindsdien een nostalgische dagprogrammering met muziek uit vooral de jaren 50 en 60, speciaal voor luisteraars van 55 jaar en ouder. Radio 5 heeft een snel groeiende en intensief luisterende aanhang. De zender is in de doelgroep 55 plus de snelst groeiende zender en inmiddels daar het op twee na best beluisterde radiostation van Nederland.

"De dagprogrammering van Radio 5 onderscheidt zich met zijn toon en zijn muziek van alle andere radiostations van Nederland", zegt Kees Toering, zendermanager van Radio 5. "Ook onderscheidt het zich van de weekend- en avondprogrammering van de eigen zender. Omdat dit voor veel luisteraars niet helder is, passen we de naam aan naar Radio 5 Nostalgia. Dit duidt ook heel goed wat de dagprogrammering laat horen. De zender heeft een warm, prettig geluid met vooral muziek uit de jaren 50 en 60. Dat is muziek die je nergens anders meer hoort, maar waar heel veel oudere Nederlanders graag naar luisteren."

Radio 5 luidt de nieuwe naam op zondag 22 maart in met een swingend concert in Koninklijk Theater Carré waarbij Rat Pack Live from Las Vegas optreedt met het Metropole Orkest. Vanaf 23 maart opereert de dagprogrammering onder de naam Radio 5 Nostalgia. Dit wordt gevierd met 'De Week van de Nostalgie' op Radio 5 Nostalgia, waarbij de zender en zijn website worden ingericht als een virtueel museum met items en herinneringen van de luisteraar.

Radio 5 Nostalgia

Radio 5 Nostalgia is het sfeervolle publieke radiostation met vooral evergreens uit de jaren 50, 60 en 70 in combinatie met informatie en service. Radio 5 is voor alle luisteraars vanaf 55 jaar. Radio 5 Nostalgia zendt elke werkdag tussen 06.00 en 19.00 uur de programma's Wekker Wakker! (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV), Familie Nederland (RVU) en Open Huis (EO) uit met bekende radiopersoonlijkheden zoals Jan Steeman, Henk Mouwe en Jeanne Kooijmans en Rocky Tuhuteru.

Radio 5 is te beluisteren via de kabel en via de ether op 747 AM (747 kHZ op de middengolf). In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.