Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EMBARGO TOT 14.15 uur donderdag 12 maart 2009


3e Eneco Ronde van het Groene Hart met 4 ProTour-ploegen

Vandaag is tijdens een persconferentie in Zoetermeer de meest actuele informatie bekendgemaakt over de 3e Eneco Ronde van het Groene Hart, een professionele wielerwedstrijd die op 22 maart a.s. verreden wordt. Deze koers over 203,4 kilometer met start in Zoetermeer en finish in Woerden heeft een 1.1 waardering op de internationale UCI-kalender.

Tijdens de persconferentie werd achtereenvolgens het woord gevoerd door Patrick van Domburg, wethouder van Zoetermeer; Paul Nouwen, voorzitter van de Stichting Ronde van het Groene Hart; Jeroen Overgoor, directeur Communicatie & Public Affairs Eneco, Herman Brinkhoff, koersdirecteur van de 3e Eneco Ronde van het Groene Hart en Rob Hogenelst, voorzitter LRTV Swift uit Leiden.

Quotes:

Patrick van Domburg: "Ik roep van harte mijn collega-gemeenten in onze regio op om deel te nemen aan deze regiomarketingactie bij uitstek. Want de Ronde van het Groene Hart is niet alleen een aantrekkelijk en sportief evenement voor Zoetermeer, maar voor het hele Groene Hart. Hiermee wordt het Groene Hart als streek op de kaart gezet en letterlijk in beeld gebracht als een prachtig natuurgebied vol afwisseling met een keur van aantrekkelijke steden die uitnodigen tot bezoek. Daarnaast vervult het cultuurprogramma rond de Ronde van Het Groene Hart een belangrijke rol om de specifieke culturele aspecten van de verschillende steden en dorpen voor het voetlicht te brengen. Kortom dit is regiomarketing in optima forma."

Paul Nouwen: "De Eneco Ronde van het Groene Hart is niet zo maar een wielerkoers. Het is het product van de wisselwerking tussen topsport, maatschappelijk belang en cultuur. Immers het Groene Hart is als binnengebied van de Randstad heel belangrijk. Een gebied waar mensen wonen, werken en recreëren en waar land- en tuinbouw en volop natuur is. Het is goed dat de mensen zich de waarde van het Groene Hart realiseren en dat ze weten waar het ligt. O.a. door middel van een mooie wielerkoers met bekende renners en een rechtstreekse TV-uitzending van twee uur hopen wij veel aandacht voor het Groene Hart te krijgen. En dat gaat lukken ook, dankzij de hulp van overheden en bedrijfsleven. De Eneco Ronde van het Groene Hart is een belangrijke gebeurtenis!"

Jeroen Overgoor: "Het Groene Hart verdient extra aandacht vanwege het natuurlijke en duurzame karakter. De strijd van de renners tijdens de koers in een prachtige omgeving zorgt daarvoor. Omdat Eneco zelf heel actief is op het gebied van duurzame energie en wielrennen is onze ondersteuning van de Eneco Ronde van het Groene Hart heel logisch. Eneco biedt dit topwielrennen graag aan de vele klanten die in het Groene Hart wonen aan."

Herman Brinkhoff: "Het parcours is grotendeels gelijk aan dat van vorig jaar. Maar er is toch een heel opmerkelijk verschil: dit jaar maakt ook Den Haag deel uit van het parcours. Dat maakt het helemaal uniek. Een Nederlandse wielerklassieker die alle 4 de grote steden, achtereenvolgens Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht, aandoet en dan voert door hele mooie stukken Groene Hart, de binnentuin van de Randstad. Het Groene Hart en de contouren van het Groene Hart, de mix van groen, rood en blauw. Ook dit jaar is er weer een interessante mix van 4 ProTour-ploegen, 6 ProContinental-ploegen en 8 Continental-ploegen met renners als Gert Steegmans, Graeme Brown (2e in 2007), Niki Terpstra, Frank Vandenbroucke, Marcus Zberg en Bobbie Traksel (3e in 2008).

Rob Hogenelst: De voorinschrijving verloopt uitstekend en Swift verwacht bij de 3e editie van de Joop Zoetemelk Classic 2000 mogelijk zelfs 2500 deelnemers. Er zijn ook weer bedrijven en instanties die hebben ingeschreven, zoals ploegen van het Ministerie van VROM en de Provincies Noord-Holland en Zuid-Holland. Naast de cyclo-sportieve tochten over 75 en 150 km is er ook een primeur: een tocht over 45 km vooral bestemd voor kinderen onder begeleiding, gezinnen en senioren op zg. dikkebandenfietsen. Deelnemers kunnen een herinneringsshirt bestellen in de kleuren van de truien die Joop heeft gewonnen: gele trui en regenboogtrui.

Deelnemende ploegen:
Er zullen 18 ploegen met elk 8 renners aan de wedstrijd deelnemen. Er staan vier ProTour-ploegen, zes ProContinental-ploegen en tien Continental-ploegen aan de start. Dat zijn, met vermelding van de belangrijkste renners op de voorlopige deelnemerslijst, de volgende ploegen:

ProTour Teams:
Rabobank (Graeme Brown, Tom Leezer, Kai Reus); Silence-Lotto (Roy Sentjens, Pieter Jacobs, Michiel Elijzen); Team Milram (Niki Terpstra, Servais Knaven, Wim Stroetinga); en Team Katusha (Gert Steegmans).

ProContinental Teams:
Skil-Shimano (Tom Veelers, Piet Rooijakkers); Vacansoleil (Bobbie Traksel, Johnny Hoogerland); Topsport Vlaanderen (Thomas De Gendt); Landbouwkrediet-Colnago (Denis Flahaut, Filip Meirhaeghe); PSK Whirlpool (Tomás Buchácek, André Schulze) en BMC Racing Team (Markus Zberg).

Continental Teams:
Van Vliet - EBH - Elshof (Bram Schmitz, Ronan van Zandbeek); Cycling Team Jo Piels (Peter Möhlmann, Marco Bos); Krolstone Continental Team (Niels Scheuneman, Fulco van Gulik); Palmans Cras (Geert Omloop); Verandas Willems (Stefan van Dijk); Kuota - Indeland (Luke Roberts); An Post - Sean Kelly Team (Nico Eeckhout) en Cinelli - Down Under (Frank Vandenbroucke, Bert Roesems).

De route, de plattegronden van de start- en de finishlocaties en de voorlopige deelnemerslijst is te raadplegen op de website http://www.rondevanhetgroenehart.nl

Tot zaterdagmiddag 21 maart kunnen door de team managers nog veranderingen in de deelnemerslijst worden aangebracht. De definitieve lijst zal daarom pas aan het eind van die zaterdag beschikbaar zijn.

Zoetermeer, 12 maart 2009

NB: informatie niet bestemd voor publicatie:

Voor meer informatie zie: www.rondevanhetgroenehart.nl

Voor specifieke informatie over de 3e Eneco Ronde van het Groene Hart kunt u zich wenden tot de heer Herman Brinkhoff, tel. 06.53751372 of hfbrinkh@tiscali.nl

Voor algemene informatie over kunt u zich wenden tot de heer Fred van Slogteren, voorzitter van de werkgroep PR en Pers, tel. 030 6992913 / 06 22 435158 of fvanslogteren@casema.nl


---- --