Politie Rotterdam Rijnmond

Zondag 22 maart 2009

* WONINGOVERVALLERS AANGEHOUDEN MET BEHULP VAN ALERTE GETUIGEN

VLAARDINGEN - Politieagenten van het district Waterweg-Noord hielden in de nacht van zaterdag op zondag drie mannen aan. Het drietal wordt verdacht van het plegen van een woningoverval. Rond half twee sloegen de verdachten een ruit van een woning aan de Leersumhoeve in. Vervolgens bedreigde zij de bewoner en dwongen hem waardevolle spullen af te geven.
Korte tijd later vluchtten zij weg. Het slachtoffer ging vervolgens naar een nabijgelegen horecagelegenheid. Hier bleken er personen aanwezig te zijn die de vermoedelijke daders hadden gezien. Een aantal van deze getuigen hadden de politie gewaarschuwd en de verdachten achtervolgd naar hun woning. De politie heeft de mannen, twee inwoners van Vlaardingen en een Rotterdammer (26-39) aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn ze ingesloten.


* ONDERZOEK NAAR AANRIJDING MET GEWONDE
ROTTERDAM - De technische ongevallen dienst van de politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding. Bij de aanrijding op de Oostzeedijk raakte een 17-jarige jongen zondagochtend zwaargewond. Het Rotterdamse slachtoffer stapte rond een uur uit een auto. Door nog onbekende oorzaak lag hij een minuut later op de motorkap van dezelfde auto. Daarna viel hij van de motorkap af op de straat.
De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Hierbij is de bestuurder van de auto, een 19-jarige Rotterdammer, voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.


* INBREKER AANGEHOUDEN
Agenten van het district Oost hielden zondag in de vroege ochtenduren een inbreker aan. Rond kwart voor vier werd een inbraak bij een voetbalvereniging aan de Bosdreef gemeld. Surveillerende agenten gingen hier direct naartoe en troffen een man aan die aangaf dat hij twee jongens bij de betreffende voetbalvereniging vandaan had zien rennen.
Op datzelfde moment kwam er een 20-jarige Rotterdammer aangelopen. De getuige gaf aan dat deze man aan het signalement voldeed. Ook de Rotterdammer zelf maakte duidelijk dat hij maar aangehouden moest worden voor de inbraak.
Vervolgens is hij aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en rond vier uur ingesloten.
Het onderzoek naar de mogelijk tweede dader wordt voortgezet.


* GETUIGENOPROEP VERNIELING AUTO
ACHTHUIZEN - De politie onderzoekt de vernieling van een auto. Zaterdag trof een vrouw haar auto op het parkeerterein van buurthuis de Keet aan de Beatrixstraat zwaar beschadigd aan. Zowel het dak als de motorkap waren ingedeukt. Op het dak van de auto stonden afdrukken van schoenzolen.
De vernieling is gepleegd tussen 15:10 en 17:00. Getuigenoproep
Heeft u informatie over deze vernieling en/of weet u wie de daders zijn? Neemt u dan contact op met het politiewijkteam van Middelharnis via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.


* BRAND IN OUD EETCAFÉ
HELLEVOETSLUIS - In een pand aan de Westkade heeft zaterdagmiddag enige tijd een brand gewoed. De brand brak rond kwart voor vier uit in het leegstaande gebouw dat voorheen een eetcafé was. De brandweer had de brand korte tijd later onder controle waardoor er geen gevaar ontstond voor het overslaan van het vuur op nabijgelegen woningen.


* DRONKEN AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van het district Centrum hield in de nacht van zaterdag op zondag een dronken automobilist aan. Rond drie uur werd gemeld dat automobilist in de Slaak tegen twee voertuigen aanreed en vervolgens zijn weg voortzette in de richting van de Kipstraat.
Gealarmeerde agenten stelden direct een buurtonderzoek in. Op de Hoogstraat zagen zij het betreffende voertuig rijden. Vervolgens hielden zij de automobilist aan. Het bleek te gaan om een 33-jarige Rotterdammer. Uit de blaastest bleek dat hij teveel alcohol genuttigd had. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar werd duidelijk dat de man meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Ook bleek dat hij met een ongeldig verklaard rijbewijs reed. De man zal diverse bekeuringen krijgen. De officier van justitie bepaald de hoogte hiervan.


* ONDERZOEK NAAR OVERVAL IN WONING
De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar een onderzoek in een woning aan het Willaertpad.
Twee mannen belden hier zaterdag tussen elf en twee aan met een smoes. De bewoner, een 82-jarige man, deed de deur open. Vervolgens drong het tweetal zijn woning binnen. De verdachten mishandelden de man en gingen er vervolgens met een onbekende buit vandoor.
Gewaarschuwde agenten stelden direct een buurtonderzoek in, maar troffen de daders niet meer aan.
Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld en mocht diezelfde avond weer naar huis.
De politie stelt een onderzoek in.


* VERDACHTEN INBRAAK AANGEHOUDEN
Politieagenten hielden zondag in de vroege ochtenduren drie jongemannen aan. Rond drie uur kreeg de politie de melding over een inbraak aan de Oranjeboomstraat. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in de directe omgeving van de betreffende straat in. Hier zagen ze een groepje mannen staan die voldeden aan het gegeven signalement. Op het moment dat de verdachten de politie zagen zetten zij het op een lopen.

Zaterdag 21 maart 2009


* TWEE OVERVALLERS AANGEHOUDEN DOOR HET ARRESTATIETEAM

KRALINGEN-CROOSWIJK/PRINS-ALEXANDER/CAPELLE AAN DEN IJSSEL/KRIMPEN

AAN DEN IJSSEL - De politie heeft vrijdagmiddag twee mannen, een 31-jarige inwoner uit Capelle aan den IJssel en een 35-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachten van een reeks overvallen. Door de politie, die aan het bestrijden van overvallen de hoogste prioriteit geeft, is in de afgelopen weken een zeer intensief onderzoek verricht naar een reeks overvallen in district Oost. De twee verdachten zijn rijdend in een gestolen auto aan het eind van de ochtend in de omgeving van het Hofplein door het Arrestatieteam van de politie aangehouden. Met toestemming van Rechter Commissaris is vervolgens een doorzoeking in de woningen van de verdachten aan de verricht. Hierbij is in de woning van de Rotterdammer een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Inzet
De aanpak van overvallen heeft voor de politie Rotterdam-Rijnmond de allerhoogste prioriteit en het is de politie dan ook alles aan gelegen om de verdachten aan te houden. Vele tientallen politiemensen hebben zich in de afgelopen dag en nacht ingezet om deze overvallers aan te houden.
Er is preventief gesurveilleerd tijdens openings- en sluitingstijden door zowel agenten in uniform als in burgerkleding. Maar ook is onafgebroken recherchewerk verricht om de daders te pakken. De politie arresteerde zo vorig jaar ruim 200 overvallers.

Samen
De politie en gemeente hebben vele maatregelen genomen en zoeken daarbij de samenwerking met winkeliers als het gaat om voorzorgsmaatregelen zoals bijvoorbeeld camerasystemen en de DNA-spray. Maar ook het tijdig afromen van geld is belangrijk. Aan winkelend publiek en bewoners wordt gevraagd om altijd alert te zijn op verdachte omstandigheden. Betaal daarnaast zoveel mogelijk met de pinpas en zorg ervoor dat zo min mogelijk mensen afweten van de mogelijke aanwezigheid van waardevolle goederen of geldbedragen in uw woning/kluis. In de afgelopen weken is ook sms-alert in de omgeving ingezet en zijn flyers uitgereikt aan de winkeliers.
De politie gaat verder met de onderzoeken, preventieve acties en ontwikkelt zich hierbij ook op technologisch en innovatief gebied. Voor (potentiële) overvallers geldt dat zij door de politie, hetzij thuis of na het uitzitten van de gevangenisstraf, gewaarschuwd worden. De politie houdt ze in de gaten en zet alles op alles om verdachten van overvallen aan te houden. Pleeg je een overval, dan word je vroeg of laat opgepakt!!!

Vrijdag 20 maart 2009


* ZELFBEVREDIGENDE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR SCHENNIS

In de middag van woensdag 18 maart 2009 werd door personeel van de Groenservice Zuid-Holland drie mannen betrapt op schennis der openbare eerbaarheid.
De drie mannen van respectievelijk 25, 39 en 58 jaar uit Vlaardingen en 's-Gravenzande stonden zichzelf in elkaars gezelschap te bevredigen in de openbare ruimte van het recreatiegebied Oeverbos in Vlaardingen.
De drie werden overgebracht naar het politiebureau waar hen door de Zedenrecherche namens de officier van justitie een transactie van 150 Euro werd aangeboden.


* VROUW AANGEHOUDEN NA BEDREIGING DOOR EX

WATERWEG-NOORD / SCHIEDAM - De politie heeft een 24-jarige vrouw aangehouden nadat zij haar ex- man met een mes had gestoken. Dit nadat de man bedreigingen had geuit.
Donderdagavond rond half acht kreeg de politie de melding dat een vrouw lastig zou worden gevallen door haar ex-partner op de dr. de Visserlaan. Op straat troffen de agenten de broer van de vrouw aan. Hij verklaarde dat de twee onenigheid op straat hadden gehad met elkaar en dat de ex, een 23-jarige Schiedammer, gestoken zou zijn door de vrouw. De ex is daarop naar het Vlietlandziekenhuis gebracht door de broer. De man liep een
lichte verwonding aan zijn schouder op. De vrouw, een 24-jarige Schiedamse, is daarop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek naar de toedracht. Agenten namen het gebruikte mes in beslag.


* ONDERZOEK NA BABBELTRUC/BEROVING IN WONING

WATERWEG-NOORD / SCHIEDAM - De politie heeft een onderzoek ingesteld na een beroving in een woning aan de W.H. Vliegenstraat. Donderdagavond rond negen uur werd er aangebeld bij een woning van een 82-jarige Schiedamse vrouw. Ze nam de hoorn van de haak en kon horen wie er beneden stond. Iemand zei dat hij de glazenwasser was. De stem leek van een jonge jongen. De vrouw vertrouwde dit niet en heeft de deur niet geopend. Korte tijd later werd er gebonsd op de deur. De vrouw dacht dat het de buren waren, en opende de deur. Een man kwam daarop de woning in en wilde geld hebben. Dit had de vrouw niet. De man is daarop de woning ingelopen en is snel weer weggegaan. De politie onderzoekt de toedracht en vraagt getuigen te reageren naar de recherche van Waterweg-Noord op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Het signalement van de man is: negroïde uiterlijk, grote man van ongeveer 1,95 meter lang, zwarte jas en donkere kleding.