Politie Zeeland


---


Z-589-2009 Gezamenlijke verkeerscontrole in Zeeuwsch-Vlaanderen

In de nacht van zaterdag op zondag werden door de politie, de Douane en de Belastingdienst-Zuidwest op een vijftal locaties in Zeeuws Vlaanderen gezamenlijke verkeerscontroles uitgevoerd. Bij deze controles waren tevens drie politieverkeershandhavingsteams uit Midden- en West-Brabant, Brabant-Noord en Brabant Zuid-Oost aanwezig. De controles vonden plaats op de volgende locaties: Tractaatweg, Terneuzen / Westkade, Sas van Gent /
's Gravenstraat, Clinge / Gentsevaart, Kapellebrug / Provincialeweg, Zuiddorpe.
Tijdens deze gezamenlijke actie hebben medewerkers van de politie en de Belastingdienst in totaal 1.777 voertuigen en bestuurders aan een nader onderzoek onderworpen. De Belastingdienst heeft 776 voertuigen gecontroleerd, 1 voertuig werd in beslag genomen. Van 5 taxi's werden de bestuurders gecontroleerd en de kilometerstanden genoteerd. Deze gegevens zullen op een later tijdstip administratief worden gecontroleerd. Passerende voertuigen werden met een automatische zandauto gecontroleerd op openstaande belastingschulden en de deurwaarders van de Belastingdienst hebben hierdoor tijdens de controles dossiers met een totale belastingschuld van ¬ 280.000,- afgewikkeld en g dossiers met een totale belastingschuld van E 280.000,- afgewikkeld en geïncasseerd.

Wijziging:
Deze 280.000,- is niet geïnd. Het is het totale bedrag aan belastingschuld dat openstaat. Er waren circa 15 bestuurders die een belastingschuld hadden. Wat precies tijdens zo'n controle wordt geïnd, wordt niet bekendgemaakt.
(Dit is info van de belastingdienst, verder kan hierover door de politie niets worden gezegd.)

Vanwege het gebruik van alcohol werden door de politie in totaal 20 bestuurders verbaliseerd en werden twee rijbewijzen ingenomen van bestuurders die veel teveel hadden gedronken.
De Douane heeft 1 BPM overtreding genoteerd.
Dit is een gezamenlijk persbericht van de politie en de Belastingdienst-Zuidwest.

W-590-2009 Verkeerscontrole, Vlissingen
In de nacht van zaterdag op zondag werden, in verband met overlastmeldingen, op de Boulevards in Vlissingen door de politie controles gehouden.
Er werden 6 automobilisten betrapt op het rijden onder invloed, het hoogste alcoholpercentage bedroeg meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid. Ook kregen 5 automobilisten een bekeuring voor te hard rijden. De hoogste snelheid bedroeg 68 km/h. Op de Boulevards geldt een maximumsnelheid van 30 km/h.