Ingezonden persbericht


Ruim 11.000 gratis sterilisaties onder dieren

Dierenhulp nu ook volop actief op Nederlandse Antillen

Stichting Dierenhulp Venezuela bestaat dit jaar 12,5 jaar. Gestart in 1996 op het Venezolaanse eiland Isla Margarita waar men nog altijd vanuit de twee eigen dierenklinieken werkt aan dierenwelzijn. De naam van de organisatie dekt intussen de lading niet meer. Ook in Spanje en Griekenland is men al enige jaren werkzaam met voorlichting campagnes en het steunen van dierenprojecten.

Het sterilisatie project waardoor enkel in Venezuela ruim 11.000 dieren geheel gratis werden gesteriliseerd is sinds juli 2008 ook van start gegaan op Bonaire. En er bestaan vergevorderde plannen om Curaçao in de opzet te betrekken.

'Steriliseren is voorkomen van heel veel toekomstig dierenleed. Die stelling hanteren wij al sinds onze start. Omdat steriliseren en castreren van dieren voorkomt dat populaties verdere groei doormaken. Het is daarnaast een zeer diervriendelijke aanpak. In tegenstelling tot wat veel lokale overheden hanteren door gebruik te maken van gif en dieren zelfs af te schieten.' Geeft Mark Vos van Dierenhulp Venezuela te kennen.

'De Nederlandse Antillen moeten de eigen boontjes doppen en dierenwelzijn is géén agenda punt voor de Staatsecretaris mevrouw Bijleveld. Dus zijn wij zelfstandig gestart op Bonaire en kunnen melden dat de eerste 100 dieren ook daar zijn geholpen door een Nederlandse dierenarts. Curaçao kan een volgende opstap worden. We zijn in gesprek en hopen het positief af te kunnen ronden.

Gratis reis
Dierenhulp Venezuela draait volledig op vrijwilligers. Geen dure kantoorpanden of personeel is er waardoor de binnengekomen gelden besteed worden waar ze horen. Om het jubileumjaar extra glans te geven is er een reis voor twee personen beschikbaar waarop elke nieuwe betalende donateur kans maakt. Deze reis is dan tevens een geode gelegenheid om eens een bezoek te brengen aan de dierenkliniek in Venezuela. Om zo met eigen ogen te zien waartoe een kleine organisatie in staat is. En het donateurschap betekent weer een sterilisatie voor een dier. Aanmelden kan via www.dierenhulp.nl

Enkele feiten
In de 12,5 jaar die de vrijwilligersorganisatie bestaat werden twee dierenklinieken aangekocht, kwam er een dierenambulance, een dierenasiel. Er werden 4374 dieren gratis geopereerd in de klinieken die dringen hulp nodig hadden. Een totaal van 23.750 Kg aan hulpgoederen werd overgevlogen vanaf Schiphol beschikbaar gesteld door sponsoren.


---

Noot voor de redactie