Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 22-03-2009

Moeder en dochter gewond na eenzijdig ongeval

OSSENDRECHT: Zondagochtend zijn op de A4 richting België, twee inzittenden van een auto gewond geraakt. De 44-jarige bestuurster uit Middelburg verloor de macht over het stuur toen zij wat te drinken in wilde schenken. De auto is via de middengeleider op zijn kant geraakt, tolde enkele malen om de eigen as en kwam uiteindelijk weer op vier wielen terecht. De bestuurster heeft de auto zelf in de berm gereden en stil kunnen zetten. Het 10-jarige dochtertje van de bestuurster is met rugklachten naar het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom overgebracht. Haar moeder moest aan een snijwond aan haar elleboog worden behandeld.

Aanhouding niet-betalende treinreiziger

ROOSENDAAL: Een 35-jarige man uit Noordwijk is zondagochtend rond 08.30 uur op het station in Roosendaal aangehouden nadat hij zich niet kon legitimeren en probeerde op een jeugdkaartje van Antwerpen naar Den Haag te reizen.Na verhoor op het politiebureau is hij met een mini-proces verbaal heen gezonden.

Man aangehouden voor dreigen met broodmes

BERGEN OPZOOM: De politie heeft zondagnacht rond 02.10 uur een 30-jarige man aangehouden nadat hij een aantal lawaaierige jongeren zou hebben bedreigd met een broodmes. De verdachte was door lawaai op straat gewekt en maande een groep luidruchtige jongeren op straat aan om het rustiger aan te doen. Er werd over en weer steeds agressiever op elkaar gereageerd, waarna de bewoner een broodmes heeft gepakt en naar beneden is gegaan. Op straat bedreigde hij een 24-jarige man met het mes, omdat hij zichzelf ook bedreigd zou hebben gevoeld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Politie houdt bestuurder aan voor doorrijden na aanrijding

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagmiddag rond 18.10 uur een 37-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Hij had kort daarvoor met zijn bedrijfsbus schade veroorzaakt aan een geparkeerde auto bij een supermarkt aan de Laan van Henegouwen en was daarna doorgereden zonder zijn gegevens achter te laten. Getuigen hebben de politie gebeld en het kenteken doorgegeven. Dienstdoende agenten gingen direct op onderzoek uit in de omgeving en zagen de betreffende bus, met schade, geparkeerd staan. De bestuurder van de auto met schade heeft aangifte gedaan.

Vier aanhoudingen en 18 bekeuringen tijdens verkeerscontrole

Afgelopen nacht hield politieteam Bergen Woensdrecht van 20.30 uur tot 04.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Antwerpsestraat te Putte en de Scheldeweg te Hoogerheide. In totaal werd 18 keer proces verbaal opgemaakt voor respectievelijk het overtreden van de snelheid, het niet dragen van een autogordel, het niet dragen van een helm en een gebarsten voorruit. Er werd ook gecontroleerd op alcoholgebruik. Vier personen werden aangehouden omdat zij met te veel drank op achter het stuur zaten. Van één bestuurder is het rijbewijs ingevorderd omdat deze 575 ug/l blies. De laagste strafbare blaasscore bedroeg 245 ug/l.

Auteur: Manon Erkens-Brouwers

Laatst gewijzigd 22-03-2009 17:35 | © Regio Midden en West Brabant |