Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

22 maart 2009

Korte film ZAND wint tijdens Go Short international short film festival Nijmegen.

De korte film ZAND van regisseur/scenarist Joost van Ginkel (1971) heeft de Go Short Award voor beste Nederlandse korte film gewonnen en eindigde als tweede in de categorie Publieksprijs. De jury noemde de film een klein aangijpend en goed geacteerd verhaal overeen geëngageerd onderwerp en onderschreef de gevoelige regie van de vader-dochter relatie.

ZAND (21 minuten) vertelt het beklemmende verhaal van een vader die zijn negenjarige dochter probeert te beschermen tegen mishandeling. De hoofdrollen worden gespeeld door Jack Wouterse (o.a. Suzy Q, Met grote blijdschap en de Noorderlingen), debutante Veerle Witkop en Margôt Ros (o.a. De Vloer op en Celluloid Blues).

Van Ginkel: "Miljoenen kinderen worden wereldwijd mentaal of fysiek mishandeld. Elke week overlijdt in Nederland een kind als gevolg van mishandeling door een van de ouders. Toen ik hiervan hoorde leken al mijn andere ideeën voor een korte film ineens onbenullig. Ik zou willen geloven dat er een kleine kans bestaat dat deze film een verschil maakt. Als we een van deze ouders bereiken is de film naar mijn mening al geslaagd."

ZAND was vorig jaar september als enige Nederlandse film geselecteerd voor de 65e editie van het prestigieuze filmfestival van Venetië en is tevens geselecteerd als de Nederlandse inzending voor de Oscars.

Van Ginkel werkte tot nu toe vooral als regisseur van verschillende televisie producties, waaronder de spraakmakende serie HEERLIJK EERLIJK HEERTJE met Raoul Heertje. Momenteel werkt van Ginkel in samenwerking met Column Film aan zijn volgende korte film KUS in het kader van NPS KORT! en is hij geselecteerd om een treatment te ontwikkelen voor een lange speelfilm binnen het project De Oversteek.


- EINDE PERSBERICHT -

NOOT VOOR DE REDACTIE -

Ingezonden persbericht