Politie Zeeland


---


O-598-2009 Rijden onder invloed, Tholen
Op de Grindweg in Tholen werd zondag om 03.10 uur een 25-jarige Thoolse automobilist betrapt op rijden onder invloed.
De man had meer dan 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren.

Z-599-2009 Verkeersongeval in Nieuw-Namen
Op de Parallelweg in Nieuw-Namen vond zondag rond 11.00 uur een verkeersongeval plaats waarbij twee fietsers uit een groep renners gewond raakten.
Een 28-jarige man (woonplaats onbekend) reed als 2e in de groep en kwam door onbekende oorzaak ten val. De derde in de groep, een 45-jarige man uit Temse kon hem niet ontwijken en viel eveneens. Deze 45-jarige man liep een elleboogfractuur en letsel aan zijn kin op. Hij is naar een ziekenhuis in St. Niklaas overgebracht. De 28-jarige man had last van zijn heup en zou zelf naar een dokter gaan.

O-600-2009 Vandalisme, Tholen
Zaterdagmiddag rond 15.15 uur kreeg de politie op Tholen een melding dat een groepje van vijf jongens op het dak van een school in Tholen met stenen aan het gooien was.
Ter plaatse trof de politie inderdaad de jongens op het dak, ze gingen er gelijk vandoor en vlogen alle kanten op. Toen de politie richting de Molenvlietsedijk reed, kwamen er daar twee over het hek. Deze twee, een 16-jarige uit de gemeente Veere en een 20-jarige uit Middelburg, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De andere drie, Middelburgers van 14 en 16 jaar, werden even later door een bekende van de vijf naar het bureau gebracht. De jongens zijn gehoord ter zake baldadigheid en/of zich bevinden op verboden terrein. Allen bekenden en er zal proces-verbaal worden opgemaakt. De jongens vertelden 'Freerunners' te zijn. Dit zijn personen die met sierlijke bewegingen op gebouwen e.d. springen, klimmen en rennen. Ze gaven echter toe dat het gooien met stenen niet bij het freerunnen paste.

Z-601-2009 Mishandeling in Terneuzen
In de Nieuwediepstraat in Terneuzen is zaterdag tussen 02.00 en 02.15 een 38-jarige man uit die plaats door twee mannen die hij kent vanuit het uitgaansleven, zonder reden zwaar mishandeld.
De twee mannen waren in dezelfde horecagelegenheid als de 38-jarige, maar daar vonden tussen de drie geen ongeregeldheden plaats. In de Nieuwediepstraat werd de 38-jarige door de mannen aangesproken en kreeg hij onverwachts van één van hen een klap tegen zijn achterhoofd waardoor hij voorover viel. Daarna werd hij door beide mannen zodanig geschopt en geslagen dat hij een kaakfractuur, een gebroken rib, een zwelling onder zijn oog en bulten op zijn achterhoofd opliep. De twee mannen, beiden uit Terneuzen en in de leeftijd van 19 en 38 jaar, zijn zondagochtend aangehouden.
Tijdens deze mishandeling zouden er in de directe omgeving twee personen gelopen hebben. De politie, die de zaak nog in onderzoek heeft, is op zoek naar deze personen. Zij, en eventuele andere getuigen, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Zij kunnen zich melden op het politiebureau in Terneuzen of bellen naar 0900-8844.

---- --