Socialistische Partij

Wegafarm heropend als Boegbeeld

22-03-2009 * De Wegafarm gaat verder onder de naam Boegbeeld. SP-wethouder Jannie Visscher en gedeputeerde Pim de Bruijne verrichtten de opening vrijdag. De populaire geitenboerderij in Lewenborg werd een jaar geleden met sluiting bedreigt. Actie van SP-raadslid Tanja Kiriënko en ruim 2.000 handtekeningen van bezoekers voorkwamen dit.

Het nieuw geopende Boegbeeld bestaat uit een restaurant, speelweide, stallen en een kindercentrum van SKSG Kinderopvang. Stichting Dierenweides Groningen, een nieuwe stichting opgericht door De Zijlen, is de nieuwe beheerder van de kinderboerderij. Mensen met een verstandelijke beperking hebben werk en dagbesteding in Boegbeeld. Het gaat dan om het verzorgen van dieren, cateringwerkzaamheden en ontvangst van gasten. SKSG Kinderopvang biedt bij Boegbeeld kinderopvang en buitenschoolse opvang.

Toen duidelijk werd dat de Wegafarm mogelijk moest sluiten wilde Kiriënko zich hier niet bij neerleggen. Zij vroeg het college alles te doen om de boerderij te redden. Dat zei het college toe. Met resultaat. Vanaf vrijdag kan Lewenborg weer genieten van deze unieke plek in de wijk.